Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment Alergători de toate vârstele, din ţară şi din străinătate, au luat startul, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto+video)

ro

31 Mar, 2019 10:07 3244 Marime text
La Mamaia, din Piaţeta Perla, s-a dat startul, astăzi, ediţiei a şasea a Maratonului Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip.

Peste 1.200 de persoane care iubesc mişcarea, atât din ţară, cât şi din străinătate, s-au înscris în întrecerea care conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri şi cursa populară de 3 kilometri), crosul „Family Run“ (aproximativ un kilometru), dar și cursa „Campionii Școlii“, dedicată elevilor din școlile constănțene.

UPDATE 1:

Startul a fost dat de către primarul Decebal Făgădău, iar oficialii au anunţat o participare record, de 1.800 de persoane.

UPDATE 2:

La cursa de 3 km la fete prima a fost Nastasia Elena Fotu, iar la băieți Ionuț Nenovici, ambii din Constanţa.

UPDATE 3:

La 10 km primul sosit la băieți a fost Tudor Cebotari, din Republica Moldova, iar la fete prima a trecut linia de sosire Daniela Ciocan. 

UPDATE 4:

Primul maratonist care a trecut linia de sosire a fost Vitalie Gheorghiţă, din Republica Moldova, cu 2:44:17, urmat în clasamentul general de Ionel Rapotan şi Victor Spătaru (ambii, din România). Podiumul la feminin, la general, se prezintă astfel: 1. Alexandra Ungureanu (3:46:19), 2. Elena Georgiana Modrescu, 3. Ana-Maria Comănescu (toate, din România). La semimaraton, primul a fost Mihail Bizniuc, tot din Republica Moldova, cu timpul de 1:23:38, iar pe podium în clasamentul general s-au mai clasat Igor Ţimbalari (Republica Moldova) şi Laurenţiu Cobzaru (România). La feminin, ierarhia generală a fost: 1. Ilinca Maria Tempeanu (1:38:51), 2. Maria Magdalena Veliscu, 3. Violeta Spanache (toate din România).  




Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, concurând reprezentanţi ai României, dar şi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, SUA. Finlanda şi Suedia participă pentru prima dată la evenimentul de la Mamaia, care este organizat de Asociația Sportivă „SanaSport“ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
 
Cursele competitive sunt primele în program. La ora 11.00 începe cursa „Campionii Școlii“, iar la 12.00 - crosul „Family Run“. Începând cu ora 13.00 se vor desfăşura festivităţile de premiere.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 kilometri. Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.
 
La Maratonul Nisipului, alergătorii din România şi din străinătate poartă tricouri cu însemnele Uniunii Europene, pentru a celebra preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019.
 

În cursa „Family Run“, eveniment special dedicat sportului în familie, copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii și al speranței“. Toate încasările de la această cursă vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația „Dăruiește Aripi“ din Constanța. Programul „Circuitul încrederii și al speranței“ sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii