Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:01 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia, e gata de start. Alergătorii vor purta tricoul Uniunii Europene (galerie foto)

ro

28 Mar, 2019 11:13 600 Marime text
Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc duminică, 31 martie 2019, în stațiunea Mamaia. 

Evenimentul sportiv, la care, până la ora actuală, s-au înscris peste 1.000 de sportivi din România și din alte țări, este prefaţat astăzi într-o conferinţă de presă.

La eveniment participă Daniel Antonaru (președinte AS SanaSport), Mariana Solomon (director Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța), Mihai Orzan (consilier sport DJST), Daniel Sârbu (manager Radio Constanța) și Ana-Maria Toma (reprezentant Asociația Dăruiește Aripi).

Ajunsă la cea de-a șasea ediție, întrecerea este organizată de Asociația Sportivă „SanaSport“ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

La start vor fi prezenţi, pe lângă români, şi sportivi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, SUA etc. 

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri şi cursa populară de 3 kilometri), precum și crosul „Family Run“ (aproximativ un kilometru), dar și cursa „Campionii Școlii“, dedicată elevilor din școlile constănțene

Cursele competitive vor începe la ora 10.00 (start comun), la ora 11.00 începe cursa „Campionii Școlii“, iar la 12.00 - crosul Family Run (în care copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii și al speranței“). 

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. 

De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 kilometri. Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă. 

Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), în zilele de vineri (29 martie) şi sâmbătă (30 martie), în intervalul orar 10.00 - 21.00.

La Maratonul Nisipului, alergătorii din România şi din străinătate vor purta tricoul cu însemnele Uniunii Europene, pentru a celebra preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii