Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa „Bogdan Ciobotariu“, la cea de-a patra ediţie Azi se dă startul întrecerii dintre salvamari

ro

02 Sep, 2010 00:00 964 Marime text

Astăzi, de la ora 9.00, pe plaja din faţa Cazinoului din Mamaia, debutează cea de-a patra ediţie a cupei salvamarilor „Bogdan Ciobotariu“. 

Un număr de 80 de salvamari din toate staţiunile de pe litoral vor participa în această dimineaţă la concursul deja consacrat, organizat în memoria unuia dintre cei mai buni sportivi şi salvamari, Bogdan Ciobotariu, decedat în 2007, după ce a fost lovit de un fulger pe mare.  

Aşa cum ne-a declarat şeful salvamarilor din Mamaia, Gabriel Culea, vor fi 11 echipe, cei mai mulţi fiind din staţiunea Mamaia şi Constanţa, 18 dintre salvamarii participanţi fiind fete. Faţă de anul trecut, de pe lista probelor pe care sportivii vor trebui să le susţină nu mai face parte proba de bărci cu rame. „Vor rămâne doar probe de înot, caiac, placă de salvare, salvare cu tubul, 90 de metri alergare - sprint, 90 de metri alergare - sprint ştafetă şi beach flex“. La finalul competiţiei, cei mai buni salvamari vor fi premiaţi cu diplome, medalii şi bani.

Spre deosebire de anul trecut, când startul competiţiei a fost dat de ministrul Turismului Elena Udrea, anul acesta, organizatorii nu vor mai avea un astfel de oaspete, chiar dacă, după cum ne-a declarat şeful salvamarilor din Mamaia „ne-ar fi plăcut să asiste la competiţie“. Vor fi în schimb prezenţi reprezentanţi ai Asociaţiei Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti din România, ai Direcţiei de Tineret şi Sport Constanţa, dar şi ai autorităţilor locale şi judeţene constănţene. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii