Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic, baschet alături de şcolari, la Constanţa

ro

20 Oct, 2016 00:00 3246 Marime text
Mai mulţi baschetbalişti de la divizionara secundă BC Athletic Constanţa, însoţiţi de trei antrenori din cadrul clubului, au participat, ieri, la Cambridge School Constanţa, la o acţiune sportivă, alături de şcolari ai unităţii de învăţământ, în cadrul proiectului „Sănătate prin sport”.
 
Acest program are ca principal obiectiv promovarea sănătăţii prin sport în şcolile din Constanţa, care s-au arătat deschise acţiunilor.
 
„Numărul copiilor care suferă de obezitate în România a crescut îngrijorător în ultimii ani. Din cauza alimentaţiei necorespunzătoare şi a sedentarismului, problema obezităţii în rândul copiilor este din ce în ce mai alarmantă. Vrei să ajungă obez copilul tău? Sau chiar supraponderal? Nu este nevoie să se ajungă aşa departe. Sportul modelează armonios nu numai organismul unui copil, ci şi personalitatea acestuia. Sperăm ca obiectivele acestui proiect, de a trezi conştiinţa comunităţii cu privire la problema obezităţii, a practicării sportului şi a alimentaţiei sănătoase, să ia amploare în rândul constănţenilor, iar numărul copiilor care fac sport să se mărească“, spun susţinătorii proiectului „Sănătate prin sport”, BC Athletic Constanţa, Asociaţia Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Meci şi exerciţii de agilitate şi îndemânare

Ieri, copii din clasele primare şi gimnaziale de la Cambridge School au participat la exerciţii de agilitate şi îndemânare alături de jucătorii şi antrenorii de la BC Athletic. De asemenea, şcolarii au asistat şi la un meci demonstrativ 3 la 3. Baschetbaliştii de la BC Athletic au fost Cătălin Miloş, Andrei Dumitrescu, Andrei Oprean, Dinu Gavrilă, Sever Coman, Radu Stan şi Mihai Vlad, iar antrenorii - Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici (principalul şi secundul de la formaţia de Liga 1) şi Alina Şerban (de la grupa de baby baschet). „A fost o acţiune reuşită, iar copiii s-au arătat entuziaşti“, a declarat Alexandru Olteanu.

Partidă demonstrativă cu echipa USS Mount Whitney 

Seria acţiunilor de ieri ale BC Athletic nu s-a oprit însă aici. Seara, la Sala Sporturilor din Constanţa, echipa a susţinut un meci demonstrativ cu echipa USS Mount Whitney, care este nava-comandant a Flotei a VI-a americane, având la bord unul dintre cele mai avansate şi mai sofisticate sisteme de comunicaţii, care îi permite să exercite comanda tuturor forţelor navale aflate în subordinea Comandamentului de la bord. USS Mount Whitney transmite orice informaţie în orice punct de pe glob, în cel mai rapid timp. Este unică şi prin prisma echipajului de la bord, format atât din marinari militari, cât şi din marinari civili. Nava a efectuat operaţiuni umanitare, ca cele din 2008, în Georgia, sau operaţiuni ca Odyssey Dawn, din Libia. Meciul s-a desfăşurat la iniţiativa Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, BC Athletic acceptând invitaţia.

Andrei Oprean, al doilea marcator

Echipa constănţeană a debutat cu o victorie în Liga 1, învingând pe teren propriu CS Agronomia 4 Sports Bucureşti, cu scorul de 68-54. În această partidă, printre remarcaţii gazdelor s-a numărat şi Andrei Oprean. „11 puncte pentru juniorul de la Athletic în meciul cu ACS Agronomia 4 Sports. Produs al şcolii de baschet BC Athletic, Andrei Oprean a prestat un joc bun. Selecţionat în Naţionala României de baschet U-16 şi, recent, campion al turneului Constanta Streetplay 3x3 Cazino, alături de Cătălin Miloş, Alexandru Coconea şi Ştefan Mainea, coordonatorul nostru este rezultatul muncii de ani de zile în care ne-am implicat reciproc. Face parte din generaţia Athletic 1999 şi are un joc foarte bun în situaţii de 1 la 1. Oprean a fost al doilea marcator al nostru în meciul cu Agronomia şi în continuare creştem împreună“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic. În etapa viitoare, formaţia de pe litoral va juca în deplasare cu CS Phoenix II Galaţi, duminică, 23 octombrie.
 
Sursa foto: Facebook (Cambridge School of Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii