Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurelian Chiţu a marcat de 58 de ori pentru echipa constănţeană „La Viitorul este casa mea. Aici m-am născut ca fotbalist“

ro

28 Feb, 2018 00:00 1668 Marime text
Calificată pentru al treilea an la rând în turneul play-off al Ligii 1, FC Viitorul va debuta în această fază a competiţiei pe terenul vicecampioanei FCSB. Cele şase echipe au intrat în play-off cu punctajele: 1. CFR Cluj - 30p, 2. FCSB - 28p, 3. CSU Craiova - 26p, 4. Astra Giurgiu - 22p, 5. FC Viitorul - 22p, 6. Poli Iaşi - 20p. Campioana României a efectuat, ieri-dimineaţă, primul antrenament din această săptămână. Din cauza vremii nefavorabile, şedinţa de pregătire s-a desfăşurat pe un teren sintetic acoperit.
 
La 27 de ani, vârstă pe care o va împlini la 25 martie, Aurelian Chiţu este jucătorul cu cele mai multe partide disputate pentru FC Viitorul. A fost prezent la toate performanţele echipei, încă de la înfiinţare, adunând 214 meciuri în tricoul formaţiei constănţene, pentru care a înscris, până în prezent, 58 de goluri. Două dintre acestea, cu Astra Giurgiu şi Poli Iaşi, chiar în acest an, reuşitele ajutând tânăra echipă constănţeană să se califice, din nou, între cele mai bune şase formaţii ale campionatului.

„Am avut parte de multe bucurii“ 

„Am făcut un meci foarte bun la Iaşi. Aveam foarte mare nevoie de victorie, întrucât la începutul meciului nu ştiam ce rezultat va fi la meciul Astra - Dinamo. Ne-am îndeplinit obiectivul şi suntem foarte bucuroşi. În play-off, vom lua fiecare meci în parte şi vom încerca să acumulăm cât mai multe puncte. Secretul nostru este munca. Avem un grup foarte bun şi ne antrenăm mult. Aceasta e cheia succesului nostru. La Viitorul este casa mea. Aici m-am născut ca fotbalist şi am început să văd ce înseamnă cu adevărat fotbalul. Sunt foarte fericit. E ceva fantastic pentru mine. Am aproape opt ani la această echipă, cu care am avut parte de multe bucurii. Sper să-mi ajut echipa cu goluri şi în play-off. Vom avea meciuri grele în această fază. Nu avem însă nimic de pierdut şi trebuie să facem totul ca să terminăm cât mai sus în clasament“, a declarat Aurelian Chiţu.

Neînvinşi cu Ianis căpitan 

Revenit de la Fiorentina la începutul acestui an, Ianis Hagi a pus serios umărul la calificarea echipei FC Viitorul în turneul play-off. Mijlocaşul de 19 ani a reuşit două doluri extrem de importante, cu Juventus Bucureşti şi FC Botoşani, iar constănţenii sunt neînvinşi de când Ianis Hagi a preluat banderola de căpitan.

„Sunt motivat mereu“ 

„Ne-am calificat pentru al treilea an la rând în play-off, ceea ce e un lucru foarte bun. Înseamnă că lucrăm bine. Chiar dacă, an de an, promovăm jucători tineri, la finele sezonului suntem mereu în primele şase. E important pentru noi, tinerii Viitorului, să jucăm în play-off. Faptul că sunt căpitan la 19 ani îmi dă încredere, şi pe moment, şi pentru viitor. Am fost căpitan şi la juniori. Mă simt bine în această postură. Sunt motivat mereu, indiferent de situaţie. De mic am avut această mentalitate, să câştig mereu. Nu mi-a plăcut niciodată să pierd. Aşa voi fi mereu. Din play-off vrem să scoatem maximul. Să ne luptăm cu toţi adversarii, pentru că am dovedit că ştim să jucăm fotbal. Sperăm ca în play-off să avem spectatori şi mai mulţi. S-a văzut că, atunci când ne-au fost alături mulţi fani, echipa s-a bucurat şi de rezultate deosebite“, a punctat Ianis Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Cât costă abonamentele promoţionale şi biletele la meciurile de acasă ale FC Viitorul din play-off

FC Viitorul debutează în turneul play-off al Ligii 1 în deplasare cu FCSB
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii