Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au învins Rapidul Un atacant sud-american a dat gol pentru FC Farul într-un amical (galerie foto)

ro

05 Aug, 2013 00:00 2297 Marime text
Echipa constănţeană a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, formaţia de Liga a III-a din Feteşti

FC Farul şi-a continuat programul de pregătire cu întâlnirea amicală cu Rapid Feteşti, echipă de care a dispus cu 2-1 (1-0). Golurile au fost marcate de Coteanu (min. 39), Cardozo (min. 55), respectiv Ivan (min. 64). Cu ocazia acestui meci, „marinarii” au testat şi doi fotbalişti din Paraguay, un stoper şi un atacant.

Antrenorul care pregăteşte Farul în această perioadă, Ion Răuţă, a început meciul în alcătuirea: Curcă (cpt.) - Băjan, Buzea, Bumbac, Stroe - Ivanovici, B. Nicola, Coconaşu, Mansur - Igiroşanu, Butoi. În minutul 31, Coteanu l-a înlocuit pe Stroe, care s-a accidentat şi nu a mai putut continua partida. Coteanu, care a jucat mijlocaş stânga, Mansur coborând fundaş pe aceeaşi parte a terenului, a şi stabilit scorul pauzei, punctând la opt minute după ce a intrat pe teren, cu o torpilă de la distanţă, care s-a înfipt direct în vinclul porţii ialomiţene. În minutul 42, Rapid Feteşti s-a aflat aproape de egalare, după ce  Stanciu a trimis balonul în bară. La pauză, Ion Răuţă a schimbat aproape toată echipa, rămânând pe teren doar Curcă şi Coteanu. În condiţiile în care goal-keeper-ul de 17 ani Robert Dragnea (internaţional de juniori) a ajuns la FC Vaslui, Curcă l-a avut rezervă sâmbătă pe tânărul Hetruc, din pepiniera Farului. În efectivul din partea secundă au apărut şi doi jucători paraguayeni, fundaşul central David Robles şi atacantul David Cardozo. Potrivit impresarului care i-a însoţit la Constanţa, ambii au 22 de ani, Robles a jucat la o echipă din Segunda Division B (al treilea eşalon spaniol), iar Cardozo a evoluat ultima dată la o formaţie de primă ligă din ţara sa. Echipa Farului din repriza a doua a fost: Curcă - Cl. Popa, E. Năstase, Robles, I. Călin - Pâslaru, Ghenciu, I. Pană, Coteanu (75 Mansur) - Chira, Cardozo. Vârful sud-american a ridicat scorul la 2-0 în minutul 55, după ce a fost deschis foarte bine în adâncime şi l-a executat pe portarul advers din poziţie de unu la unu. Scorul final a fost stabilit în minutul 64, când Ivan a înscris prin surprindere din lovitură liberă, într-un moment în care Curcă îşi aranja zidul. La Farul nu au jucat Vlad Neagu, Iulian Răvoiu (plecaţi la Moscova cu echipa naţională de fotbal pe plajă a României, la turneul Euroligii), Costel Niţescu, Cristian Pantelie şi Vişan Creţu (toţi, cu probleme medicale). Ieri, fundaşul dreapta Robert Băjan s-a prezentat la echipa naţională Under-19, pentru un stagiu de pregătire de zece zile şi două meciuri amicale cu Danemarca, partide care vor avea loc la Mogoşoaia, pe 13 şi 15 august.

Fără cantonament

La final, antrenorul Ion Răuţă s-a declarat mulţumit de angajamentul elevilor săi şi de faptul că au apărut îmbunătăţiri în ce priveşte calitatea jocului, chiar dacă partida s-a disputat la o temperatură ridicată. Însă, „mai avem multe de pus la punct, lucru normal, ţinând cont că ne aflăm încă în perioadă de acumulări fizice. Trebuie să avem răbdare. Încă ne confruntăm cu probleme pe anumite posturi, care nu sunt acoperite şi unde trebuie să mai aducem jucători”, a arătat Răuţă. Din pricina faptului că viitorul clubului e incert, „marinarii” n-au mai plecat în cantonament, de aceea antrenorul îşi doreşte în această săptămână tot două jocuri amicale (miercuri şi sâmbătă), fiind posibil ca în prima dispută constănţenii să întâlnească Săgeata Năvodari. În ce-i priveşte pe paraguayenii Robles şi Cardozo, Ion Răuţă a spus că ei vor mai fi urmăriţi la pregătire în perioada următoare. „Nu ne putem da seama într-un timp atât de scurt de posibilităţile lor, după doar două zile de antrenamente şi o repriză de meci. La început, când au venit, nu mi-au lăsat impresie deosebită, însă doar ce sosiseră de pe drum. După partida cu Rapid Feteşti, mai sunt de urmărit, cel puţin vârful”, a mai spus tehnicianul constănţean.     

Patru constănţeni la Rapid

Clasată în sezonul trecut pe locul nouă în seria secundă a Ligii a III-a, Rapid Feteşti este pregătită de Gigel Stoica, fost jucător (timp de 13 ani) al echipei Callatis Mangalia. Echipa ialomiţeană are în componenţă mai mulţi constănţeni, contra Farului evoluând patru: Ionel Comănaşi, Ureche, Alexandru Paraschiv şi Eracai. Sâmbătă, Stoica a folosit jucătorii: repriza întâi - Călugăru - Marcu, Ţonea, Toma, Neculai - I. Comănaşi, Ivan - Ureche, N. Marin, Paraschiv - Stanciu; repriza a doua - Dumitrache - Lefter, Toma, Ciubuc, Eracai - I. Comănaşi, Ivan - Alexandru, N. Marin, Tarnovschi - Albuţ. La final, Gigel Stoica s-a întreţinut amical cu Constantin Gache, fostul său antrenor de la Callatis, principalul favorit să preia banca tehnică a echipei constănţene.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • FARIST 05 Aug, 2013 18:55 Domnule Nedelcu ,Dle.Bosanceanu si stimati alesi locali Sunt farist din anul 1980,ceea ce inseamna ca am cunoscut acest club minunat de fotbal si sub conducerea altora,mai putin a alesilor locali.Am trait bucurii ,am trait tristeti dar in ultimul timp mai multe tristeti si asta nu din cauza “performantei” ci din cauza dumneavoastra dle.Nedelcu,dle. Bosanceanu si a dumneavoastra stimati alesi locali. Ceva mai frumos ca si F.C.FARUL CONSTANTA nu exista.Interesele dumneavoastra sunt mult mai presus decat a face ceva pentru acest club minunat de fotbal,adica FARUTUL NOSTRU(asa cum numim noi faristii acest club de fotbal).Da,am spus FARUTUL NOSTRU, cu toate ca nu avem putere decizionala in cadrul clubului.Puterea noastra consta in faptul ca NOI IUBIM F.C.FARUL CONSTANTA,iubire pentru F.C.FARUL care apare la nastere si se dezvolta odata cu trecerea anilor si chiar si dupa:CU FARUL PANA LA MOARTE !Chiar si dupa moarte iubirea nu dispare.Iubirea FARUTULUI este un spirit ,un spirit viu ce ne uneste pe toti FARISTII!FITI SI DUMNEAVOASTRA UNII DINTRE NOI!FARUL=FAMILIE,SPIRIT,ECHIPA! Suntem putini faristi,dar suntem unici si acelasi timp speciali.Lasati orgoliile la o parte si haideti sa strigam cu totii:HAI FARUL!Facem spectacole in Mamaia,dam pachete la nevoiasi dar FARUTUL incet-incet se stinge.NU LASATI FARUL SA MOARA!Mai tineti cont si de sugestia celor putini dar “nebuni”. Pentru mine,pentru noi FARISTII ,F.C.FARUL CONSTANTA inseamna VIATA IAR FARA FARUL VIATA NOASTRA NU ARE SENS!NU ATENTATI LA INSASI VIATA NOASTRA! NU LASATI FARUL SA MOARA!