Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Unirii Principatelor, sarbatorita la Navodari

ro

24 Jan, 2009 02:15 732 Marime text

Primăria şi Consiliul Local Năvodari organizează, astăzi, o serie de manifestări dedicate aniversării a 150 de la Unirea Principatelor Române şi desemnarea lui Alexandru Ioan Cuza ca unic domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti.

Evenimentele prilejuite de acest moment esenţial al istoriei vor avea loc la Troiţa din centrul oraşului, cu începere de la ora 13.00.
Manifestările vor cuprinde următoarele acţiuni: raportul comandantului Batalionului 110 Transmisiuni-informatică; un Te Deum oficiat de un sobor de preoţi ai oraşului Năvodari şi evocarea principalelor momente istorice care au dus la înfăptuirea Unirii de la 24 ianuarie 1859, prezentate de directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Constanţa, dr. Virgil Coman. După discursul susţinut de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, se vor depune coroane de flori, iar participanţii la eveniment vor putea urmări un spectacol artistic susţinut de elevi şi artişti amatori. Seria manifestărilor dedicate Unirii Moldovei cu Ţara Românească se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, un recital susţinut de fanfară şi o horă a unirii în care se vor prinde toţi năvodărenii prezenţi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii