Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

ro

12 Feb, 2019 00:00 3023 Marime text
Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, s-a întâlnit, ieri, cu E.S. Gabriel Atanasov, ambasador al Republicii Macedonia în România. Excelenţa Sa a fost însoţită, în această vizită de lucru, de consulul onorific al Republicii Macedonia la Constanţa, Şerban Dimitrie Sturdza.
 
Directorul general al CCINA a salutat intenţia ambasadorului Atanasov de a vizita judeţul Constanţa şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură şi a transmis un salut cordial şi din partea lui Mihai Daraban, preşedinte al CCINA, dar şi al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. „Judeţul Constanţa este un judeţ cu totul aparte, diferit faţă de celelalte judeţe din ţară“, a transmis Dănuţ Jugănaru.
 
În cadrul întrevederii, s-a discutat despre importanţa Portului Constanţa, atât ca port la Marea Neagră, cât şi ca port fluvial, la Dunăre, prin Canalul Dunăre - Marea Neagră, cu toate facilităţile pe care acesta le oferă, fiind, totodată, principala poartă pentru mărfurile spre şi dinspre Europa Centrala şi de Vest. De asemenea, Ion Dănuţ Jugănaru a avut plăcerea de a prezenta activitatea economică a judeţului, referindu-se în mod special la unele dintre obiectivele majore ale judeţului Constanţa, printre care porturile comerciale Constanţa, Mangalia şi Midia, Canalul Dunăre - Marea Neagră, Centrala Nuclearo-electrică de la Cernavodă, dar au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ, cum ar fi turismul sau energia eoliană.
 
De asemenea, au fost abordate teme de actualitate privind întărirea relaţiilor economice bilaterale dintre cele doua ţări, o preocupare importantă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Constanţa fiind atragerea de investitori străini în judeţ. Directorul general al CCINA a subliniat că, deşi în prezent schimburile comerciale româno-macedonene sunt încă modeste, există un potenţial important în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale dintre cele două ţări.
 
În context, s-a discutat şi despre posibilitatea înfiinţării unei curse aeriene (charter) între Constanţa şi Skopje care să vină atât în sprijinul oamenilor de afaceri şi turiştilor din cele două ţări, cât şi al studenţilor macedoneni care învaţă la Constanţa. În cadrul întâlnirii, ambele părţi şi-au exprimat dorinţa organizării la Constanţa a unui forum de afaceri româno-macedonean, dar şi a realizării unei vizite în Republica Macedonia a unor firme româneşti, în vederea recrutării de personal pentru diverse domenii de activitate.
 
La finalul vizitei, E.S. ambasadorul Gabriel Atanasov s-a arătat dispus să dezvolte şi mai mult bunele relaţii de colaborare dintre Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Republica Macedonia.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii