Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii au strigat ca vor o lege legala (galerie foto)

ro

27 Mar, 2010 03:17 1391 Marime text
prefectura_miting_protest_pensionari_17.jpgAproape 70 de pensionari afiliaţi la Sindicatul Pensionarilor din Constanţa, dar şi membri ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale au pichetat ieri sediul prefecturii Constanţa, protestând faţă de legea unitară a pensiilor. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în mai multe oraşe ale ţării.

Ion Toma, liderul Sindicatului Pensionarilor din Constanţa şi Marin Măndescu, liderul PPPS au ţinut fiecare câte un discurs în faţa instituţiei care reprezintă Guvernul în teritoriu criticând felul în care guvernanţii au elaborat legea pensiilor. Aceştia au cerut, la unison cu colegii lor din ţară, scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici decât salariul mediu pe economie, includerea în Codul Fiscal a unei noi prevederi care să permită impozitarea progresivă numai a părţii din pensie care depăşeşte salariul mediu brut pe economie, precumşi adoptarea unor „măsuri ferme pentru protejarea puterii de cumpărare a pensiilor de asigurări sociale".

De asemenea, aceştia au mai cerut şi creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut şi ca eventuala introducere a sistemului de coplată pentru sistemele medicale să nu afecteze persoanele care au ieşit din câmpul muncii dar şi asigurareade urgenţă a unor locuinţe pentru familiile din această categorie socială care locuiesc în case naţionalizate ce urmează să fie retrocedate.

„Legea pensiilor este o lege grea, nelegală şi trebuie schimbată. Reprezentanţii pensionarilor nu au fost chemaţi şi nici nu au fost confruntaţi la momentul în care a fost elaborată. Cererile noastre le-am înaintat preşedintelui României, primului ministru şi Parlamentului", a precizat Măndescu.

De cealaltă parte, Ion Toma solicită, pe lângă revendicările de mai sus, să nu fie adoptate măsuri precum coplata serviciilor medicale dar să se aprobe plata compensatorie a tichetelor de călătorie nefolosite de pensionari în anul precedent.

O delegaţie a pensionarilor s-a întâlnit cu reprezentanţii Prefecturii Constanţa, cărora le-au înaintat revendicările.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii