Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii disponibilizati isi apara pensia in strada

ro

02 Aug, 2010 03:01 1918 Marime text
Sindicat.jpgCadrele militare disponibilizate, membre ale SCMD Constanţa, sunt decise să protesteze în stradă împotriva Legii nr. 119/2010.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), filiala nr.1 Constanţa, a organizat şedinţa Adunării Generale, ocazie cu care s-au dezbătut probleme legate de intrarea în vigoare a Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi a Metodologiei de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Sindicat_2.JPGPreşedintele filialei Constanţa a SCMD, Remus Macovei, i-a anunţat pe membrii sindicatului că SCMD a demarat în instanţă procesul împotriva statului român, pe motiv de discriminare, considerând că pensia trebuie să fie un drept patrimonial câştigat de toată lumea, nu numai pentru magistraţi. Acţiunea juridică se va desfăşura atât în ţară, cât şi la Strasbourg. De asemenea, sindicaliştii au precizat că prin aplicarea acestor măsuri se vor obţine economii, în 2011, de 260,6 milioane lei, în 2012 - 267,9 milioane lei, în 2013 - 274,6 milioane lei, iar în 2014 - 281 milioane lei. Membrii SCMD sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că pensiile sub 3000 lei nu vor fi diminuate. În aceste condiţii, membrii de sindicat au hotărât ca niciun membrul al filialei să nu trimită cerere de recalculare a pensiilor către casele de pensii ale MApN, MAI sau SRI şi să se trimită individual adrese pentru obţinerea adeverinţelor cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare. Cadrele militare disponibilizate pregătesc participarea la acţiuni de protest, la nivel local şi naţional, cu condiţia ca acestea să nu afecteze imaginea armatei române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii