Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Trimitem soldații să moară pentru interese străine. Ați vrut mercenari, plătiți-i ca atare

ro

06 Jun, 2017 14:22 22283 Marime text
Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) protestează în fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de proiectul Legii salarizării unitare, care prevede pentru soldații români un salariu de bază de 704 lei.
 

"Protestăm astăzi (marți n.r.) mai mult pentru aliații noștri. Ca să înțelegeți fenomenul, așa-zisul proiect al salarizării unitare a fost făcut de mafiile a două ministere, respectiv Ministerul Muncii și Ministerul Apărării. (...) În momentul în care dai mafioților dreptul de a angaja pe cine vor și de a-i salariza cum vor, nepoate, netoate, fini și așa mai departe, s-a terminat cu statul de drept", a declarat, marți, pentru AGERPRES, președintele SCMD, Mircea Dogaru.

 
De asemenea, liderul sindical a mai adăugat că soldații români sunt trimiși să moară în țări străine, pentru un salariu de bază de 704 lei.
 
"În ceea ce privește grila de salarizare, au dreptate majoritatea sindicatelor. Deci culmea, culmilor, la noi juriștii și finanțiștii au făcut grila pentru sistemul militar, dar trimitem în continuare soldații să crape pentru interese străine, cu salariu de bază 704 lei, poate ceva mai mult, 900 de lei, la SRI și la Interne, adică jandarmii. (...) Oricum, în perioada teatrelor de operație, perioada aceea nu este luată în calcul ca vechime, asta dacă vor apuca vreodată să iasă la pensie. Ei nu beneficiază de nimic, pentru că așa au decis domnii care fac strategii din birouri. Toată nenorocirea din sistemul militar vine din interiorul sistemului militar. Ați vrut mercenari, plătiți-i ca atare, nu vă mai bateți joc de ei! Dacă ei mor sau rămân schilozi ce se întâmplă cu copiii lor? (...)", a adăugat Dogaru.
Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii