Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitiile ocolesc Clinica Medicala III

ro

23 Jul, 2008 00:00 1177 Marime text
Atasamente: 1216754586.pdf
1216741620.jpg

In sectiile exterioare ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta (SCJU), situate in spatele Policlinicii 2, nu s-au mai realizat reparatii majore de mai bine de cinci ani. Au fost voci din cadrul unitatii sanitare care au solicitat acces securizat. Dar, din cauza starii de degradare accentuata, intrarea pe baza de cartela nu reprezinta o prioritate.

La o prima vedere, cladirea Clinicii medicale III, pastreaza acelasi aspect exterior cu cel al sectiei de Endocrinologie. Ramele geamurilor din lemn scorojit, care au fost odata vopsite in alb sau verde, amintesc de o unitate sanitara. Salteaua unui pat, scoasa la aerisit, contribuie la imaginea a ceea ce a fost, candva, un spital. Exteriorul deteriorat al cladirii se regaseste si pe holuri si in saloane. Grupurile sanitare, pe care ar trebui sa le foloseasca atat personalul medical, cat si pacientii, si igrasia de pe pereti, sunt dovada clara ca investitiile au ocolit Clinica Medicala III. Insa, spre deosebire de Policlinica 2, unde gunoiul era depozitat pe holuri, iar fisele medicale ale pacientilor erau, pur si simplu, aruncate sub o scara, aceasta unitate medicala nu duce lipsa de igienizare.

"E putin probabil sa primim banii...."

Florin Streinu, director administrativ al SCJU, confirma faptul ca, in Clinica Medicala III, nu s-a mai investit de ani si ani. "S-au facut reparatii mici, uzuale... S-a zugravit, s-a lucrat la acoperis. Ultima investitie majora a fost in 2003, la chirurgie si radiologie", explica acesta. Adrese au fost facute, in repetate randuri, atat la Consiliul Judetean Constanta, cat si la ministerul Sanatatii Publice. Tacere. Pana in prezent, nu s-a primit niciun raspuns. Fie el negativ sau pozitiv. "Este putin probabil sa primim banii. Suntem increzatori...", continua dr. Florin Streinu.

"N-as vrea sa fac expertiza pentru un alt spital"

Nicio expertiza a sectiilor exterioare ale SCJU nu s-a facut, de ani buni. "Se lucreaza la schitele de cadastru. Noi banuim ca proprietarul este Consiliul Judetean. Nu stim cu certitudine. Nu as vrea sa fac expertiza pentru un alt spital", spune directorul administrativ al SCJU. Acesta apreciaza ca, in luna august, proiectul pentru Clinica de Endocrinologie se va finaliza si cladirea va beneficia de expertiza. "Am solicitat deja la Inspectoratul de Stat in Constructii, dar nu sunt decat vreo trei persoane in judetul Constanta care ar putea sa o faca. La inceputul anului, am vorbit cu profesorul Virgil Breaban si am primit promisiuni ca o va face el", a declarat acesta. In schimb, pentru Clinica Medicala III, se asteapta fonduri.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii