Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de proiect - Sindicatul Sanitas Constanţa a şcolit personalul sanitar Lucian MOROŞAN – student Jurnalism, Universitatea Ovidius (galerie foto)

ro

28 Jun, 2013 00:00 1799 Marime text
Sindicatul Sanitas Constanţa a organizat, în cursul zilei de ieri, conferinţa de închidere a proiectului „Noi perspective pe piaţa muncii pentru personalul sanitar”, proiect ce reprezintă un răspuns al necesităţii actuale existente în România şi în judeţul Constanţa.
 
Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este finanţat din Fondul Social European – „Investeşte în oameni!”. Obiectivul general al proiectului l-a constituit dezvoltarea competenţelor angajaţilor din unităţile sanitare din sectorul sanitar şi din celelalte sectoare economice, cu excepţia administraţiei publice şi educaţiei prin calificare/recalificare şi dobândirea de noi competenţe de noi competenţe în domenii cerute pe termen lung pe piaţa globală a muncii. Proiectul a urmărit certificarea calificării angajaţilor din unităţile de îngrijire şi asistenţă medicală din judeţul Constanţa, promovarea unor politici de stimulare a investiţiilor în capitalul uman, sprijinirea spitalelor şi a altor unităţi medicale şi de asistenţă socială prin facilitarea participării angajaţilor la cursuri de formare profesională continuă, sprijinirea angajaţilor pentru validarea cunoştinţelor dobândite anterior. De consiliere profesională au beneficiat 480 de persoane şi au fost calificaţi 242 de angajaţi selectaţi din unităţile de îngrijire şi asistenţă medical din judeţul Constanţa, care au participat la cursuri de calificare/recalificare, în meseriile: baby-sitter şi îngrijitori bătrâni la domiciliu. Toate cursurile au fost gratuite pentru participanţi, iar la sfârşitul concursurilor, beneficiarii au primit certificate de calificare recunoscute la nivel naţional şi european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii