Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fii de poliţişti care şi-au făcut taţii de ruşine

ro

25 Nov, 2010 00:00 6352 Marime text
fii_-_marian_saragea.jpgMai mulţi poliţişti constănţeni au ajuns să fie vorbiţi pe la colţuri din cauza copiilor care au ajuns "vedete de primă pagină".

Spre exemplu, Florin Saragea, fiul fostului om al legii Marian Saragea, fost purtător de cuvânt al IPJ Constanţa şi care a desfăşurat activităţi în cadrul Serviciului Management Resurse Umane al Inspectoratului, a fost prins conducând un automobil având permisul suspendat. Cătălin Lotreanu, băiatul fostului şef al Secţiei 1 de Poliţie Constanţa Dumitru Lotreanu, a fost implicat în două incidente armate, iar Dan Răzvan Marinescu, agent al Postului de Poliţie Cumpăna, fiul lui Cornel Marinescu din cadrul Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, a făcut "poştă" mai multe dosare secrete ale oamenilor legii. În acest top se încadrează lejer şi Nicola Radu Ştefanradu_nicola.jpg, fiul fostului adjunct al Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar-şef Adrian Nicola. Tânărul are calitatea de inculpat în dosarul "Prostituate de lux pentru politicieni".

Florin Saragea a fost identificat şi scos din trafic, pe data de 25 iulie 2010, de către poliţiştii din Cumpăna. La acel moment, conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, fiul Marian Saragea conducea un autoturism marca Opel, ce nu avea montate numere de înmatriculare şi căruia îi lipseau şi elemente ale caroseriei. Poliţiştii constănţeni au mai spus că după ce i-au fost solicitate documentele, Florin Saragea a devenit violent, încercând să scoată un pistol pe care îl avea într-un toc la centură, motiv pentru care a fost necesară imobilizarea acestuia şi conducerea la sediul Poliţiei Comunale Cumpăna. "Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este deţinător legal al unui pistol cu gaze, calibrul 8 mm, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor", au mai spus atunci oficialii IPJ. Tot potrivit acestora: "În timpul cercetărilor, Florin Saragea a ameninţat organele de poliţie şi a mimat o criză de epilepsie, fapt pentru care a fost solicitată atât intervenţia medicului din cadrul Dispensarului Cumpăna, cât şi a unui echipaj al Ambulanţei. Cadrele medicale au stabilit că persoana în cauză nu prezenta criza specifică bolii de epilepsie, fiind conştient. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale".

"SECRET" şi "SECRET DE SERVICIU"


Zilele trecute, Florin Saragea a reuşit, din nou, "performanţa" de a intra în colimatorul poliţiştilor constănţeni, acesta fiind prins conducând un automobil având permisul suspendat. Nu este de omis nici faptul că Florin Saragea şi-ar fi luat copilul cu forţa din casa socrilor, după ce soţia a intentat divorţ. Unul dintre poliţiştii care l-au imobilizat pe Saragea la data de 25 iulie 2010 este nimeni altul decât Răzvan Marinescu, fiul lui Cornel Marinescu, din cadrul Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Potrivit ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, în zilele de 9 şi 25 ianuarie 2009, Răzvan Marinescu s-a conectat la reţelele Cosmopolitan şi Metro Speed, pentru a descărca filme. Anchetatorii au stabilit că, pentru a avea acces la cele două noduri de reţea, tânărul agent de poliţie "a pus la dispoziţia celorlalţi utilizatori o serie de fişiere care conţineau o mare cantitate de informaţii clasificate". Din acest motiv, Răzvan Marinescu şi Cornel Marinescu au ajuns să fie acuzaţi că au divulgat pe Internet informaţii clasificate drept "SECRET" şi "SECRET DE SERVICIU"

Cătălin Lotreanu, fără drept de port armă

Pe data de 3 iunie 2007, Cătălin Lotreanu, băiatul fostului şef al Secţiei 1 de Poliţie Constanţa Dumitru Lotreanu, a fost implicat într-un incident armat în benzinăria Viva din zona Pescărie. La acel moment, şefii Poliţiei au spus că Lotreanu junior îşi spăla maşina, iar la un moment dat a fost luat la întrebări de un alt client, care aştepta la coadă. După un schimb acid de replici, clientul nerăbdător s-a îndreptat către maşina personală, moment în care Cătălin Lotreanu, de teamă că va fi atacat, a scos un pistol cu gaze pe care l-a îndreptat către celălalt individ. Pe data de 5 martie 2009, fiul fostului şef al Secţiei 1 de Poliţie Constanţa Dumitru Lotreanu, a pus mâne din nou pe armă, de data aceasta trăgând câteva focuri în aer. Evenimentul a avut loc pe una dintre străzile localităţii Ovidiu, iar participanţii erau cunoscuţi ca membrii grupurilor "Văduva" din Constanţa şi "Cioară" din Ovidiu. Cătălin Lotreanu a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. La momentul prezentării cazului, s-a precizat că lui Gelu Văduva şi lui Cătălin Lotreanu li se va interzice pe viaţă deţinerea unui permis de port armă, din cauza faptului că ar fi utilizat armele în alte scopuri decât cele de autoapărare.

Odraslă de poliţist, inculpată

Nicola Radu Ştefan, 28 ani, fiul fostului adjunct al Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar-şef Adrian Nicola, a ajuns "vedetă" graţie dosarului "Prostituate de lux pentru politicieni", unde individul este inculpat. Conform rechizitoriului aferent acestui dosar, "(...) De atunci putem vorbi de o veritabilă asociere pentru săvârşirea de infracţiuni între Tămârjan Ion Valeriu şi Voicu Alexandru Gabriel, în ceea ce priveşte activitatea de recrutare a unor modele care colaborau cu Agenţia Star Models, în scopul exploatării lor sexuale, şi de o veritabilă asociere pentru săvârşirea de infracţiuni între Costan Relu Cornel şi Nicola Radu Ştefan, al cărei scop a fost recrutarea în scopul exploatării a unor modele care colaborau cu Agenţia Diva Models".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii