Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două capete de acuzare pentru fostul şef al Poligonului de Trageri Capu Midia

ro

15 Feb, 2012 02:23 2316 Marime text
Buzatu_col_Buzatu.jpgAlineatul 1 al articolului 184 din Codul penal informează că fapta care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de zece zile, săvârşite din culpă, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă

În ciuda faptului că a fost deschis la jumătatea lunii iulie 2011, dosarul colonelului în rezervă Nicolaie Buzatu, fostul comandant al Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, se află, în continuare, la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. După acest accident, Ministerul Apărării Naţionale a decis trecerea în rezervă a colonelului Buzatu. Conform legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, vineri, 15 iulie 2011, comandantul Taberei de Instrucţie şi a Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, colonelul Nicolaie Buzatu, a condus un automobil marca Toyota, model Corolla, cu numerele de înmatriculare CT 22 WBN, pe raza municipiului Constanţa. La un moment dat, aparent din cauza neatenţiei, colonelul a pierdut controlul volanului şi a lovit un alt automobil. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei persoane din cealaltă maşini. Fostul comandant al Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, care pura uniforma militară la momentul producerii incidentului rutier, avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 1,90 gram/mie alcool pur în sânge. La scurt timp, lucrătorii Poliţiei Rutiere Constanţa au deschis un dosar penal pe numele colonelului Nicolaie Buzatu, acesta fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde se află şi în prezent. Cauza penală a primit numărul 12867/P/2011, iar procurorii desfăşoară cercetări specifice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 87 alineatul 1 din OUG 195/2002, precum şi de articolul 184 alineatele 1 şi 3 din Codul penal. De menţionat că articolul 87 alineatul 1 prevede că se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Asta în timp ce alineatul 1 al articolului 184 informează că fapta care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de zece zile, săvârşite din culpă, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Alineatul 3 al aceluiaşi articol arată că în momentul în care săvârşirea faptei prevăzute în alineatul 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la trei luni la doi ani sau amenda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii