Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru, dispus sa mearga in instanta pentru parcul din Eforie Sud (galerie foto)

ro

28 Jun, 2010 03:15 2883 Marime text
cap_5.jpgDemersul inspectorului-şef teritorial al ITC legat de parcul Teatrului de Vară din Eforie Sud continuă.

După ce mai multe persoane au făcut o sesizare scrisă în care îi aduceau la cunoştinţă faptul că o suprafaţă din parc a fost împrejmuită, Gigi Chiru s-a deplasat la faţa locului unde a verificat legalitatea executării lucrărilor de împrejmuire. În urma controlului efectuat la documente, a reieşit clar că autorizaţia de construire cu numărul 145/21.07.2009, având ca obiect ,,împrejmuire teren", titular - Barbu Piţigoi, eliberată de Primăria Oraşului Eforie, este forţată, în sensul că a fost emisă fără respectarea cadrului legal. Astfel, autorizaţia de construire a fost emisă cu nerespectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism aprobate, respectiv a Regulamentului local de urbanism aferent PUG aprobat prin HCL nr.71/2002, care stabileşte că autorizarea în unitatea teritorială de referinţă în care este situat parcul din jurul Teatrului de vară Eforie Sud este posibilă doar după întocmirea şi aprobarea unui Plan urbanistic zonal (PUZ). De asemenea, autorizaţia de construire a fost emisă în baza unei documentaţii elaborate în neconcordanţă cu prevederile Certificatului de urbanism nr. 173/14.04.2009, care prevede în Regimul economic faptul că ,,prin PUG este stabilit că zona se va reglementa prin PUZ". Ca o completare a celor constatate vine şi adresa nr. 1465/10.04.2009 a Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa care a decis că ,,proiectul nu necesită evaluarea impactului asupra mediului întrucât în conformitate cu OUG 195/2005, schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi este interzisă indiferent de regimul juridic al proprietăţii".

parc_eforie.jpgÎn ciuda tuturor acestor prevederi legale care interzic practic eliberarea unei autorizaţii de construire, primăria Eforie a eliberat acest document şi, mai mult decât atât, proprietarul terenului în suprafaţă de 2400 metri pătraţi a încercat să îngrădească terenul.

Toate aceste nereguli depistate de Inspectorul-şef Teritorial în cadrul ITC au fost aduse la cunoştinţa Instituţiei Prefectului. Acesta a fost solicitat să analizeze şi să sesizeze instanţa de contencios-administrativ în vederea anulării şi suspendării autorizaţiei de construire. Totodată, s-a cerut şi oprirea executării oricăror lucrări până la soluţionarea pe fond a cauzei.

Gigi Chiru a promis că o să se lupte în instanţă cu administraţia locală Eforie, pentru anularea autorizaţiei de construire, chiar dacă acest lucru presupune un proces de lungă durată şi costisitor: „Îmi doresc ca instanţa să se pronunţe favorabil, în interesul locuitorilor oraşului Eforie şi să anuleze această autorizaţie. Nu putem să acceptăm aşa ceva, trebuie să ne gândim şi la copiii noştri. Distrugerea parcurilor înseamnă distrugerea generaţiilor viitoare. Sunt din Eforie şi ştiu bine acest parc. În el au crescut multe generaţii de copii. Distrugerea lui este practic o crimă şi nu voi tolera aşa ceva", a conchis Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • familia paraschiv eforie sud 08 Jul, 2010 22:34 este trist ca in anul 2010 un copil de 2ani si 4 luni sa se trezeasca dimineata, sa deschida usa casei si sa spuna:mami,strica parcul!si sa nu stii ce sa ii raspunzi?! ca asta e societatea in care traim, ca este o lume dura si ca fiecare nu-si urmareste decat interesul?cum este posibil sa vina o persoana si sa faca atata rau unui oras si atator generatii de copii?nu as vrea decat atat sa adaug: cand murim nu luam cu noi decat constiinta noastra.in numele tuturor copiilor orasului eforie sud nu va spun decat atat:sa va fie rusine!
  • Dragomir Gheorghe 06 Jul, 2010 19:55 Felicitari Domnule Chiru . Nu mi-am putut imagina ca un primar este capabil de o asemenea ticalosie .Eforie Sud este apreciat si cautat de turisti si pentru acest parc .Pe litoralul romanesc era o oaza de verdeata si de liniste. Mutilare si chiar distrugerea parcului constitue unul dintre cele mai grave abuzuri comise impotriva locuitorilor orasului Eforie Sud si a turismului . Familia Dragomir Eforie Sud
  • eforie 28 Jun, 2010 09:50 dati informatii false in z iar pacat ca dl consilier chiru locuitor al orasului nu a luat masuri mai demult macar ca este consilier nu stie ca locuitorii orasului au dat in judecata acest individ(prieten cu becherescu de altfel)si primaria cereti parerile tuturor partilor nu mai scrieti bazaconii