Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai buni la invatatura dintre elevi, premiati la Cumpana (galerie foto)

ro

13 Jun, 2009 02:40 3785 Marime text

cumpana_e.jpgÎnchiderea anului şcolar 2008 - 2009 a adus şi o veste bună pentru şcolari: cu sprijinul Consiliului Judeţean, comuna a primit un microbuz pentru transportul elevilor

Locuitorii din Cumpăna s-au strâns joi seara, cu mic cu mare, la Casa de Cultură din localitate, pentru a participa la festivitatea de premiere a celor mai buni la învăţătură dintre elevii comunei. 

Casa de Cultură Cumpăna a devenit neîncăpătoare. Copiii au venit însoţiţi de părinţi şi bunici pentru a fi premiaţi după un an de studiu. Plini de energia specifică vârstei, cei mai mici dintre premianţi au animat sala Casei de Cultură înainte de începerea evenimentului. Toţii copiii au urcat pe scenă pentru o poză de ansamblu, care să le rămână amintire peste ani.

Serbarea de închidere a anului şcolar 2008 - 2009 a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, gazda manifestării fiind, ca de fiecare dată, primarul comunei, Mariana Gâju. Peisajul a fost unul plin de culoare datorită coroniţelor purtate cu mândrie pe cap de către premianţi. Cu ocazia evenimentului, primarul Mariana Gâju le-a făcut o surpriză copiilor comunei, obţinând pentru Cumpăna un microbuz. „Prin sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, s-a oferit cel mai preţios dar de sfârşit de an şcolar, repartizarea unui microbuz ce era necesar pentru desfăşurarea în condiţii bune a învăţământului rural. Acest microbuz a fost alocat prin redistribuire de la Şcoala Ajutătoare nr. 2 Constanţa", a declarat primarul Mariana Gâju.

Microbuzul rezolvă multe probleme

Edilul comunei a precizat că autovehiculul era necesar atât unităţilor de învăţământ de pe plan local - Şcoala Generală cu clasele I-VIII, Grădiniţa cu orar normal nr. 1 Cumpăna, Grădiniţa „Sfânta Maria" -,  cât şi pentru desfăşurarea activităţilor Asociaţiei Sportive „Victoria" Cumpăna, ansamblurilor de dansuri populare „Româncuţa" şi „Muguraşii Cumpenei", elevilor Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu" şi elevilor Şcolii de Dans Modern. De asemenea, Mariana Gâju a subliniat că prin obţinerea acestui microbuz a fost rezolvată şi problema transportului a 12 copii cu deficienţe, din Cumpăna, care învaţă la şcoli speciale din Constanţa.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.  

Cu ocazia festivităţii de închidere a anului şcolar, pe scena Casei de Cultură Cumpăna a avut loc un spectacol susţinut de ansamblurile „Muguraşii Cumpenei", „Româncuţa" şi Şcoala de Dans Modern.

În cadrul galei de premiere a celor mai merituoşi elevi, Mariana Gâju a precizat că localitatea a avut, anul acesta, nu mai puţin de 16 olimpici la concursuri de matematică, educaţie tehnologică sau limba română, care au fost premiaţi pe 1 iunie.

De asemenea, primarul le-a spus celor prezenţi că mai multe dintre proiectele importante pentru comunitate se vor concretiza în viitorul apropiat. Printre acestea se numără construirea unei grădiniţe cu program normal, reabilitarea şcolii, realizarea unui campus şcolar, dar şi construirea în Cumpăna a unui spital cu 30 de locuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii