Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR dă credit talentelor în muzică (galerie foto)

ro

19 Aug, 2010 00:00 2069 Marime text
bcr.jpgCopiii defavorizaţi care nu-şi pot urma visul de a cânta mai au o şansă, datorită BCR, care doreşte să-i sprijine financiar pe tot parcursul studiilor. 

Caravana „BCR Speranţe“ a ajuns la Constanţa pentru a face o preselecţie prin intermediul căreia să-i găsească pe cei mai talentaţi copii care au nevoie de susţinere financiară pentru a-şi desăvârşi educaţia muzicală. La cea de-a doua ediţie a proiectului, reprezentanţii BCR se pot mândri cu 15 copii pe care îi au deja în grijă, încă de anul trecut. „Am strâns suma de 90.000 de euro prin intermediul unor campanii de strângere a fondurilor pentru a ajuta copiii talentaţi şi în acest an. Deja cei care au fost selectaţi anul trecut au înregistrat un album împreună cu Loredana Groza. Strategia prin care BCR se implică în comunitate implică trei axe, una educaţională, una de antreprenoriat şi cea de-a treia de solidaritate socială. Astfel, BCR se implică prin acest proiect în finanţarea studiilor, asigurarea casei, mesei, hainelor şi instrumentelor muzicale pentru copiii selectaţi“, a declarat Victor Manole, director judeţean retail BCR. Criteriile de selecţie a copiilor rezidă în alegerea unor cazuri sociale, prin organizaţiile nonguvernamentale Salvaţii Copiii şi Romani CRISS şi recomandările profesorilor de muzică. Gabriel Cotabiţă, preşedintele juriului care selectează tinerele talente, a fost prezent şi la Constanţa. „Căutăm talente care dau dovadă de abnegaţie şi copii care să fie capabili de orice sacrificiu pentru a-şi împlini visul“, a spus Gabriel Cotabiţă. 

O pleiadă de muzicieni

Am făcut cunoştinţă cu trei dintre zecile de copii aflaţi în culisele preselecţiei. Gabriela Paterău este din Mangalia, are 13 ani şi o voce de invidiat. „Vreau să devin cântăreaţă. Îmi plac Andra şi Inna şi într-o zi aş vrea să fiu ca ele“, a spus Gabriela, care era foarte ţanţoşă şi întreba cât de tare să cânte la microfon. Angelo Năstase şi Cristian Lazăr au nouă, respectiv 14 ani, sunt verişori şi, probabil datorită moştenirii ancestrale a talentului pe care o au romii, cei doi scot tot ce-i mai bun din instrumentele la care cântă. „Am câştigat concursul «Micul Paganini» şi vreau să devin un mare violonist. Studiez de la cinci ani“, afirma Angelo. Vărul lui, Cristian, cântă la clarinet. Cei doi au în familie şi alte talente, surorile lor fiind prezente la preselectie pentru „proba“ de pian. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liliana alexandra stan 19 Sep, 2010 18:17 http://little-lily94.webs.com/caut impresar 0768458447