Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi nu! (video)

ro

19 Nov, 2010 02:17 2454 Marime text
Ziua_fara_Tutun2.jpgUn pachet de tigari contra unui mar. Acesta a fost schimbul pe care l-au făcut astăzi voluntarii cu elevii liceului Teoretic Decebal din Constanta, pentru a-i determina sa se lase de fumat.

Cei care au incercat sa ii determine pe liceeni sa se lase de fumat, fie si doar pentru o zi, au fost chiar colegi de-ai lor, culmea, fumatori. Si asta pentru ca ei ii inteleg cel mai bine. Cei care au aruncat pachetele de tigari au primit in schimb cate un mar.

Ziua_fara_Tutun3.jpgCe-i drept, lupta cu tutunul nu este deloc usoara . Totusi unii s-au lasat convinsi ca in loc sa fumeze o tigara, sa manance cate un mar.

Elevii recunosc faptul ca inca depind de parinti, iar familiile multora dintre ei nu cunosc apucăturile odraslelor.

Surpinzator, dar nu numai tinerii au aruncat pachetele de tigari, ci si unele cadre didactice. Actiunea se afla la a 4-a editie, iar pe parcursul anilor unii dintre voluntari au renuntat la fumat. Tocmai acesta este motivul pentru care au fost inlocuiti de-a lungul timpului cu alti fumatori. La actiune au participat 25 de voluntari de la Liceul Teoretic Decebal si de la Grupul Şcolar Industrial de Electronică şi Telecomunicaţii Constanţa. Pe langa sfaturi prietenesti si mere, elevii au impartit si pliante pe teme legate de consumul de tutun.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii