Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială „Ferdinand“ din Constanța are patru centrale termice. Directorul Mihaela Luiza Udrea, despre noua investiție

ro

19 Feb, 2024 17:00 946 Marime text
  • Școala Gimnazială  nr. 43 „Ferdinand“ din Constanța  a renunțat la încălzirea în sistem centralizat și a optat pentru patru centrale termice.
  • Pentru a monta centralel temice, cu respectarea normelor ISU, conducerea școlii a fost nevoită să facă niște modificări.
 
Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ a solicitat de la Primăria Constanța un certificat de urbanism, necesar montării a patru centrale termice.
           
Astfel, pe data de 19 februarie, Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism nr. 459, care constă în următoarele: Schimbare destinație din cabinet medical în cameră tehnică pentru centrale termice; desființare parapet fereastră pentru creare gol de ușă cu acces din exterior la camera tehnică. Acul emis de municipalitate este valabil 24 de luni.
           

„Am renunțat la încălzirea în sistem centralizat și cu ajutorul Primăriei Constanța am optat pentru patru centrale termice. Pentru a le monta cu respectarea normelor ISU, a trebuit să facem niște modificări. Cabinetul medical a fost mutat la etajul I, iar în spațiu rămas liber am fost montate cele centrale. Am fost nevoiți să facem aceste modificări, pentru că spațiul unde sunt centralele trebuie să aibă un acces separat de afară. Cabinetul medical care a fost mutat la etajul I este bine dotat pentru a veni în ajutorul celor peste 700 de elevi  ai școlii“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Mihaela Luiza Udrea, directorul unității școlare.

 
Amintim că în martie 2022, Holiday D’Sign Consult SRL a câștigat contractul pentru elaborare documentație tehnico-economică (audit energetic, expertiza tehnică, avize și documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii) aferentă obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 43 Constanța“. Valoarea totală a contractului este de 155.000 de lei, fără TVA, iar durata acestuia este de trei ani.

În 2020, Holiday D’Sign Consult SRL a mai obținut două astfel de contracte de la Primăria Constanța, pentru „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanţa“ și „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu, Constanţa“. Adică, 241.470 de lei. Iar la sfârșitul anului 2021, pe cel pentru „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Traian, Constanța“. Alți 163.736 de lei.

 

Despre Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“


 
Situată pe strada Unirii, în imediata apropiere a mării, dar şi a vechiului sediu al Universităţii „Ovidius”, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” are un început care ţine de anul 1989, însă clădirea propriu-zisă a găzduit mai multe instituţii. Potrivit istoricului şcolii de pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, clădirea actualei unităţi de învăţământ a fost dată în folosinţă în anul 1964, la 15 septembrie.

De-atunci şi până astăzi, nenumărate instituţii au funcţionat în clădire: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 26 Constanţa, Liceul de Marină Militară, Facultatea de Educaţie Fizică a Institutului Pedagogic Constanţa, Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor din Marină.

Școala gimnazială a fost înfiinţată la data de 1 septembrie 1989, cu denumirea „Şcoala cu clasele I - VIII nr. 43 Constanţa”. A fost proiectată să funcţioneze cu 16 săli de clasă, două laboratoare, bibliotecă, sală de sport şi anexe. Amplasată într-un cartier relativ nou al oraşului Constanţa, pe malul Mării Negre, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” funcţionează sub această denumire din septembrie 2012. Din suprafaţa totală de 762 mp, clădirea şcolii şi a sălii de sport reprezintă 244 mp.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Notarul Eugen George Anastase, asociat unic în Almar House SRL, modifică un imobil de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanța

 Școala nr. 43 „Ferdinand” a obținut un document de la Primăria Constanța. Ce modificări vor fi făcute la unitatea școlară
 
Școala nr. 43 „Ferdinand” a obținut un document de la Primăria Constanța. Ce modificări vor fi făcute la unitatea școlară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii