Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi sportive, campanii de informare şi dezbateri Centrul Antidrog Constanţa marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului (galerie foto)

ro

10 May, 2014 00:00 2695 Marime text
Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanţa, alături de voluntarii Antidrog şi partenerii, sărbătoresc în perioada 12-16 mai Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Pe parcursul întregii săptămâni, se vor organiza activităţi menite să-i determine pe tineri să renunţe la consumul de tutun şi de droguri. Printre voluntarii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanţa care se vor implica activ în organizarea activităţilor din această săptămână se numără Evelina Claudia Grătianu (anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius), Ana Maria Militaru (clasa a XII-a la Liceul Teoretic „George Călinescu“) şi Marian Bumbariuc (anul I la Colegiul Tehnic „Tomis“).
 
Activităţile vor debuta luni, la trei licee constănţene - Liceul Teoretic „George Călinescu“, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, prin campania de promovare a voluntariatului „E timpul să fii voluntar!“. Vor fi distribuite materiale informative despre voluntariat şi vor avea loc dezbateri cu liceenii pe această temă. Marţi, voluntarii de la Centrul Antidrog Constanţa vor merge la grădiniţa „Lumea poveştilor“, unde le vor citi poveşti copiilor şi vor interpreta rolurile unor personaje cunoscute. Ziua de miercuri va fi dedicată sportului. Astfel, în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris, cu Asociaţia pentru Sănătate şi cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Centrul Antidrog Constanţa va organiza campania „Voluntariat şi Sport pentru Sănătate“. Activităţile la care vor participa mai mulţi liceeni constănţeni se vor derula pe plaja Modern. Echipele formate vor realiza un circuit al mai multor sporturi, astfel încât elevii să conştientizeze beneficiile practicării unei sport. Ziua se va termina cu o activitate de ecologizare a plajei Modern. Joi, voluntarii îi vor vizita pe copiii de la Centrul de Plasament „Ovidiu“ din Constanţa, pe care îi vor implica în activităţi menite a le dezvolta acestora abilităţile emoţionale şi sociale. Săptămâna Voluntariatului se va încheia cu o campanie de informare a conducătorilor auto privind consumul de alcool şi droguri la volan, acţiune desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Constanţa.
 
Voluntariatul este arta de a dărui
 
Evelina Claudia Grătianu (studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius) este voluntar al Centrului Antidrog din 2008. „A fi voluntar antidrog înseamnă a-i învăţa pe ceilalţi ce înseamnă drogurile şi care sunt riscurile consumului de droguri. A fi voluntar înseamnă să câştigi experienţă profesională, să dobândeşti şi să utilizezi cunoştinţe sau abilităţi într-un mediu profesional. A fi voluntar înseamnă să înveţi lucruri noi, să-ţi faci prieteni noi, să faci parte dintr-o echipă tânără, frumoasă şi dinamică“, spune Evelina. De altfel, experienţa şi diplomele obţinute în cadrul activităţilor de voluntariat au ajunat-o pe Evelina să câştige o bursa Erasmus, de şapte luni, la o universitate din Franţa. În anul 2009, pentru activitatea depusă, tânăra a obţinut locul II la Gala Voluntarilor.
Ana Maria Militaru, clasa a XII-a la Liceul Teoretic „George Călinescu“, este voluntar al centrului Antidrog Constanţa din noiembrie 2013. Tânăra vrea să urmeze Academia de Poliţie. Cu toate că examenele de bacalaureat bat la uşă, spune că nu renunţă la calitatea de voluntar al Centrului Antidrog Constanţa. „Voluntarii oferă energie, timp, implicare şi primesc informaţii, deprinderi şi experienţă adecvată“, a menţionat Ana Maria Militaru.

Şi Marian Bumbariuc (anul I la Colegiul Tehnic „Tomis“) a devenit voluntar al Centrului Antidrog Constanţa anul trecut. „M-am implicat în mai multe activităţi şi campanii. Mai mult, încerc să-i ajut pe prietenii mei să renunţe la fumat şi să nu se apuce de droguri“, ne-a dezvăluit tânărul, care visează să lucreze la NASA.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii pentru a sărbători împreună voluntariatul şi pentru a atrage sprijinul comunităţii în scopul recunoaşterii publice a acestui tip de implicare. Anul acesta, evenimentul se află la cea de-a 12-a ediţie şi se desfăşoară sub sloganul „Voluntariatul ne aduce împreună!“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii