Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenția șoferilor Noile modificări ale Codului Penal! Campanie de informare organizată de polițiști la Vama Veche

ro

26 Jul, 2023 11:32 854 Marime text
Campania de informare desfășurată de polițiști. Sursă foto: IPJ Constanța
  • Ieri, pe 25 iulie 2023, IPJ Constanța a dat de veste că polițiștii au desfășurat o campanie de informare a șoferilor cu privire la noua lege din Codul Penal promulgată în Monitorul Oficial pe 13 iulie 2023.
 
Marți, la data de 25 iulie 2023, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat activități de informare, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, cu privire la modificările aduse Codului Penal prin Legea 213/2023.
 
În acest context, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, care a intrat în vigoare la data de 13 iulie 2023 și a modificat art. 91 din Codul Penal.
 
Potrivit prevederilor acesteia, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.
 
De asemenea, conducătorilor auto li s-a reamintit faptul că riscul producerii unor accidente rutiere este mai mare în cazul în care șoferul se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a mai menționat sursa citată.

Citește și:

Un bărbat din Pitești, reținut pentru tentativă de viol! Cum l-au sancționat judecătorii

25 iulie, Poliția de Frontieră RomânăBunuri în valoare de milioane de lei, confiscate în doar 24 de ore

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii