Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE-VIDEO+TEXT Minivacanță de Sf Andrei și 1 Decembrie. Ce măsuri vor lua autoritățile în județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Nov, 2022 13:02 1452 Marime text
Sala Ovală a Prefecturii Constanța găzduiește declarații de presă, legate de evenimentele din perioada 30.11 - 04.12.2022 și măsurile pe care structurile MAI teritoriale le vor aplica pe parcursul minivacanței.

La declarații participă prefectul județului, cât și reprezentanții IPJ Constanța, ISU Dobrogea, IJJ Constanța, GJM Constanța, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța și ai Gărzii de Coastă. 

“Astăzi vom discuta despre măsurile pe care structurile MAI le are pregătite pentru această minivacanță centrată pentru celebrarea Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie. Sunt prezenți chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța, col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, colonelul Daniel Mihai Ferencz, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, comisar șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă si Cristian Oprisan - de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța. Este prezent si domnul colonel Dima de la Gruparea Mobila de Jandarmi. Peste 200 de politisti, 200 de pompieri, 200 de graniceri si 250 de jandarmi vor avea grija in aceasta minivacanta de siguranta cetateanului” - a precizat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

 
Chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța ia cuvantul. 

„Asa cum s-a prefațat urmează o reală minivacanță, care va da posibilitatea cetățenilor să se manifeste în spațiul public. IPJ Constanta a intensificat activitățile pentru menținerea unui nivel rezonabil de siguranță publică. Peste 190 de polițiști vor fi angrenați zilnic. Cei mai mulți sunt lucrătorii de la ordine publică - 135. Principalele domenii pe care ne vom concentra eforturile sunt clasice - ordine publică, combaterea criminalitatii economico-sociale, politie rutiera, cat si prevenirea criminalitatii si comunicarea publica“ - a mai precizat chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța.


Acesta a mai spus ca lucrătorii se vor concentra în zonele cu manifestări religioase și zonele unde sunt organizate manifestări de 1 Decembrie. 

“Venim în sprijinul colegilor structurilor de jandarmi la manifestarile amintite. Cu polițtia rutiera vom fi prezenti pe principalele artere din județul Constanța pentru prevenirea oricăror fapte, pentru fluidizarea traficului dacă și vremea va permite un aflux mare de turisti - vom fi prezenti cu aparatura radar, etilotest si drugtest” - a precizat chestorul Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța. 


A luat cuvântul Cristian Oprișan  de la CRPECA Constanța care recomandă părinților să ofere o atenție mai mare celor tineri în aceasta perioadă și sfătuiește tinerii să vorbească cu persoane de încredere dacă au probleme cu drogurile. 

„Ne aflăm in apropierea minivacanței. Conducerea Gărzii de Coasta a luat măsuri pentru a asigura un control eficient în cadrul granițelor. A fost suplimentat numărul personalului și vor desfășura zilnic misiuni de control la graniță. Daca situatia o va impune, va fi suplimentat numarul personalului” - a precizat comisar șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă care a repetat că timpii de așteptare sunt mai mari la granița cu Ucraina. 


Totodată recomandă sa fie folosite toate punctele de trecere a frontierei si oamenii sa se informeze inainte sa călătoreasca. 

Ia cuvântul în continuare colonelul Daniel Mihai Ferencz, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

“IJJ a luat toate măsurile pentru ca 150 de jandarmi să acționeze zilnic. Jandarmii vor fi prezenti în mai multe localități în cadrul patrulelor mixte. Ne vor reține atenția cele trei meciuri de fotbal și meciul de volei. Un pluton va participa pe bulevardul Tomis la parada” - a declarat colonelul Daniel Mihai Ferencz, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. 

“Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, s-a adoptat o serie de măsuri pe linie preventivă - vor intensifica acțiunile de control la lăcașuri de cult, amenajările temporare unde vor fi organizate evenimente publice si cluburile si barurile. Peste 200 de pompieri din cele 10 unități sunt pregătiți sa intervină zilnic. Va fi operationalizat un punct la Agigea, zona Dedeman. La nevoie vor fi dispuse masuri suplimentare” - a precizat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. 

„În contextul minivacanței de 1 Decembrie, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanta va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine la manifestările publice ce presupun participarea unui număr mare de persoane și va acționa alături de colegii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție atât în sistem integrat, cât și prin patrule independente. Astfel, în zilele de 29 și 30 noiembrie, 250 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine pe timpul celui mai mare pelerinaj din Dobrogea, care se va desfăşura la Mănăstirea Sfåntul Andrei din localitatea lon Corvin, unde sunt aşteptați peste 10.000 de credincioşi.
Joi, 1 Decembrie, 250 de jandarmi vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României la Monumentul „Victoriei", precum și pe timpul defăşurării paradei militare.
Duminică, 04 decembrie, peste 80 de jandarmi vor fi la datorie pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre F.C.V. Farul Constanța și F.C. Botoşani, care se va desfăşura începând cu ora 13.15, pe stadionul Central al Complexului Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi" din localitatea Ovidiu. Totodată, aşa cum am menționat la început, zilnic jandarmii vor actiona și pe raza municipiului Constanța în cadrul patrulelor mixte si independente“ - a precizat colonel Dima de la Gruparea Mobila de Jandarmi. 


Colonel Dima a mai precizat că Dima ca sunt estimați 7-10.000 de pelerini la Mănăstirea Sf Apostol Andrei. 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii