Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea bullying-ului în școli

ro

10 Mar, 2022 21:03 2315 Marime text
Campanie anti violență în școli Sursa foto: IPJ Constanța
  • La data de 9 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu specialiști ai Agenției Națională Antidrog - Centrul Regional Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive, pentru prevenirea fenomenului de bullying și a consumului de droguri, în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 24 ,,Ion Jalea” din muncipiul Constanța.
 
Scopul acțiunii este conștientizarea elevilor asupra faptului că niciunul dintre aceștia nu trebuie să primească din partea colegilor atitudini de tip bullying, iar în cazul în care sunt martorii unui astfel de incident, să anunțe imediat cadrele didactice, părinții sau organele de poliție.
 
Astfel de activități au continuat și astăzi, 10 martie, la Liceul Tehnologic ,,Pontica”. Polițiștii le-au prezentat copiilor aspectele contravenționale sau penale, care pot rezulta în situațiile în care elevii își aduc jigniri reciproce sau recurg la acte de violență, în mediul școlar și nu numai.
 
Acțiunile au rolul de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, aceștia fiind sfătuiți să se concentreze asupra activităților recreativ-educative, menite să-i ajute să-și descopere potențialul creativ.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii