Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea bullying-ului în școli

ro

01 Mar, 2022 15:38 1317 Marime text
  • Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu specialiști ai Agenției Națională Antidrog - Centrul Regional Constanța, au început săptămâna cu activități informativ-preventive interactive, pentru prevenirea fenomenului de bullying.
 

Astăzi, 1 martie, a fost rândul elevilor din cadrul Liceului Tehnologic ,,C.A. Rosetti” și Colegiului Național de Arte ,,Regina Maria” să conștientizeze că niciun elev nu trebuie să primească din partea colegilor atitudini de tip bullying, iar în cazul în care sunt martorii unui astfel de incident, să anunțe imediat cadrele didactice, părinții sau organele de poliție, informează IPJ Constanța.
 

Polițiștii le-au prezentat copiilor și aspectele contravenționale sau penale, care pot rezulta, în situațiile în care elevii își aduc jigniri reciproce sau recurg la acte de violență, în mediul școlar și nu numai.

 
Acțiunile au rolul de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, aceștia fiind sfătuiți să se concentreze asupra activităților recreativ-educative, menite să-i ajute să-și descopere potențialul creative (pictură, muzică sau sport).


Foto IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii