Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant Yamy-Yamy Food, alternativă la junk-food (galerie foto+document)

ro

30 May, 2011 00:00 6480 Marime text

29052011416.jpgRestaurantul al cărui nume a fost inspirat, probabil, de o binecunoscută interjecţie cu sens admirativ la adresa unui meniu delicios funcţionează la parterul complexului Dobrogea, la capătul liniei de autobuz, fost tramvai, 100. Adresa exactă este bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 194, lângă hotel Dobrogea. Localul împarte acelaşi sediu cu un restaurant consacrat, cel puţin prin persistenţă, este vorba de restaurantul Dobrogea.

Accesul se face prin două intrări, din care prima, şi cea mai vizibilă, duce pe terasa restaurantului, unde se află câteva mese, unde de obicei se serveşte bere sau suc, la adăpostul umbrelelor. Pentru a intra în restaurantul propriu-zis a trebuit să descopăr cea de-a doua intrare, aflată chiar în interiorul complexului Dobrogea. Nu vă aşteptaţi să găsiţi prea multe indicatoare care să vă ghideze. Cel mai bine ar fi să întrebaţi pe cineva de-al casei pe unde se intră în restaurant.

Tehnic vorbind, restaurantul Yamy-Yamy Food este de fapt o imensă cantină, cu linie de autoservire. Mobilierul însă este unul de restaurant. Mesele sunt moderne, nu acelaşi lucru pot să spun şi despre scaune. Localul este foarte aerisit, curat şi poate fi folosit fără niciun fel de reţinere pentru a organiza diferite evenimente, de la nunţi la petreceri tip corporate sau conferinţe. Decoraţiunile interioare nu sunt chiar cele mai inspirate, afişând un stil undeva între rustic şi kitsch (aplicele şi lustrele încadrându-se cu brio în această categorie), dar, chiar şi aşa, spaţiul este exploatabil. Există chiar şi un separeu, pentru evenimente festive de anvergură mai mică, pereţii acestuia fiind pictaţi într-o manieră mai mult sau mai puţin „new-age", cu imagini reprezentând delfini zburând printre munţi şi ape. Chestiune de gust.

Într-un capăt al restaurantului se află un bar, iar la capătul opus, linia de autoservire. Mâncarea arată bine, probabil pentru că este gătită întotdeauna în ziua în care este servită. Am ales meniul zilei, iar pentru 13 lei am primit o ciorbă de văcuţă, o porţie de tochitură cu piure de cartofi, o salată de varză albă, două chifle, o gogoaşă la desert şi un pahar de suc „fresh" de la dozator. Tava pe care mi-am aşezat meniul a devenit rapid neîncăpătoare, aşa că a trebuit să fac două drumuri ca să îmi pot transporta tot meniul, de la tejghea, la masă. Pentru doar 13 lei, mâncarea este chiar gustoasă, fără arome suspecte. Meniul zilei se schimbă în fiecare zi a săptămânii şi include două variante, la alegere. În total, săptămânal se servesc nu mai puţin de 10 sortimente de supe şi ciorbe şi 10 sortimente de felul 2. O alternativă viabilă la junk-food şi shaworma. Restaurantul oferă, de asemenea, şi servicii de comandă la domiciliu, dar numai între orele 9.30 şi 17.00.

La solicitarea bonului fiscal am primit o veste proastă. Şi casa de marcat a restaurantului Yamy-Yamy Food a fost lovită de epidemia misterioasă ce a doborât necruţătoare sute de case de marcat din Constanţa. Aşa că a trebui să mă mulţumesc cu un bon de mână.

Yamy-Yamy Food primeşte cu uşurinţă 3 stele, fiind o alternativă preferabilă unui fast-food.

Restaurant Yamy-Yamy Food funcţionează pe societatea SC YAMY-YAMY FOOD SRL, al cărei unic asociat este Nadejda Dumitru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii