Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poftiţi de serviţi cu lingura-ndoită Restaurant La Tettoia, pizzeria uitată... de clienţi (document + galerie foto)

ro

17 Mar, 2011 01:41 7892 Marime text

cap_3.jpgPizzeria La Tettoia... Vă sună cunoscut? Teoretic da, având în vedere faptul că localul de pe strada I.L. Caragiale nr. 3A, peste drum de Casa de Cultură, funcţionează de peste 10 ani. Eu nu i-am mai trecut pragul de vreo 8, şi, probabil dintr-o nostalgie a timpului trecut, m-am decis să revăd localul în care, pe vremuri, obişnuiam să mănânc o pizza excelentă. După o scurtă căutare pe Internet, am reuşit să găsesc şi site-ul restaurantului, unde am observat, cu bucurie, că preţurile sunt chiar decente... Numai că socoteala de acasă...

Ajungând la faţa locului, mi-a sărit în ochi terasa lăsată în paragină. Eu înţeleg că nu e încă sezonul teraselor, dar totuşi... Şi cum prima impresie contează cel mai mult, am păşit pragul restaurantului cu o strângere de inimă. Presentimentul avea să se concretizeze mai curând decât bănuiam... Pentru că înăuntru, în locul restaurantului pe care mă aşteptam să îl găsesc, am descoperit un... pub. Berărie? Un soi de bodegă plină de fum şi întunecoasă, deşi era miezul zilei. De vină era probabil tapetul de culoare mult prea închisă şi care începuse să se scorojească pe alocuri. Cei 6 - 7 clienţi prezenţi în local la acea oră serveau bere sau băuturi răcoritoare, din ce am apucat să văd. Aşa că, pentru a face notă discordantă, am zis să comand o ciorbă, pentru început. Preţurile din meniu nu erau însă aceleaşi de pe pagina de prezentare de pe Internet. Ori pagina nu a fost actualizată la timp, ori valul scumpirilor s-a transformat între timp în tsunami, ideea este că privirea mi-a rămas lipită de meniul de altfel ponosit, dar bogat în oferte la ale căror preţuri clipeam des, reţinându-mi cu greu gestul de a mă şterge la ochi. Cum bugetul meu era limitat, am decis că e cazul să procedez cu maximă precauţie. Ciorba era „doar" 8 lei... Smântâna şi ardeiul iute incluse...

Restaurant.jpgNu şi chifla, pe care am refuzat-o politicos. Iar felul doi... de vreme ce mă aflam într-o pizzerie celebră, am comandat o pizza, una din cele mai ieftine, la „doar" 18 lei. Fără sos, ca să evit surprizele. După ceva vreme, în care m-am afumat copios şi m-am delectat cu muzica unui post de radio difuzată prin boxele de ambianţă, a sosit şi ciorbiţa. Alături, pe masă, înfăşurată într-un şerveţel obosit, am descoperit o lingură antică. Şi strâmbă pe deasupra. Suficient de strâmbă încât să îţi provoace un disconfort şi, mai mult decât atât, să te ajute să torni ciorbă pe tine în timp ce încerci să mănânci. După câteva tentative eşuate, am îndreptat lingura, şi am reuşit să mă hrănesc. Asupra gustului ciorbei nu am putut să mă concentrez foarte mult deoarece abia aşteptam să vină pizza, să o plătesc şi apoi să plec cât mai repede. Numai că, pentru pizza, am mai aşteptat aproximativ 30-40 de minute, timp în care cineva s-a îndurat să aprindă lumina şi să pornească sistemul de ventilaţie. Pizza a fost adusă pe un platou care bănuiesc că era conceput exact pentru a scoate în evidenţă dimensiunile liliputane ale acesteia... În proiect scria 28 de centimetri, probabil că intrase la apă... Dar a fost foarte bună. Nu cred că îşi merită banii, dar pizza de la La Tettoia rămâne una dintre cele mai gustoase pizza preparate după reţeta tradiţională.

Concluzionând, dacă doriţi vreodată să ieşiţi la o bere ieftină (între 5 şi 12 lei) şi la o pizza scumpă, vă recomand cu căldură pizzeria La Tettoia. Ca restaurant, La Tettoia primeşte 2 stele, cu părere de rău pentru cei de la bucătărie, care chiar îşi dau interesul.

La Tettoia funcţionează pe firma SC Gino Top House SRL, administrată de Munteanu Daniela, avându-l ca asociat pe Buciuneanu George-Cornelius. Firma a mai avut ca domeniu de activitate şi intermedieri imobiliare. BUCIUNEANU George-Cornelius este implicat şi în SC S.S.I. Reality Secret, firmă în trecut administrată de Munteanu Daniela, având ca obiect de activitate investigaţii şi servicii ale detectivilor şi investigatorilor particulari.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • loma 27 Jun, 2011 12:47 vedeti ca respectivul local este numit si baraca.la"baraca"se aduna grigore cu concubina si cu gasca sa puna tara la cale.o tin deschisa sa spele ceva maruntei ca cica e apa dedurizata in zona.lol
  • client 17 Mar, 2011 22:39 Localul este pastorit de cms.sef Pesterau Grigore care supravegheaza bunul mers al afacerii sale. Chiar nu stie nimeni ?
  • gigi 17 Mar, 2011 09:49 daca s-a schimbat admnistratorul.. se pare ca fiul George Cornelius nu este asa de bun si influent ca mama Dana Munteanu