Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Dada, fast-food şi patiserie (galerie foto)

ro

25 Jun, 2011 00:00 9694 Marime text

8_restaurant_la_dada_1.jpgLa Dada este un local de tip fast-food, amplasat în zona Cireşica, vizavi de biserica „Sfinţii Trei Ierarhi", orientat spre sensul giratoriu

Localul este în acelaşi timp şi fast-food, şi patiserie, fapt care m-a intrigat la început. La Dada dispune şi de o terasă, care este construită puţin mai sus faţă de nivelul trotuarului, clienţii beneficiind astfel de un pic de intimitate. Din păcate, pe terasă încap doar patru mese din lemn, cu câte două băncuţe fiecare, iar acestea sunt mai tot timpul ocupate, dat fiind faptul că suntem în plină vară şi toată lumea se înghesuie să prindă un loc la aer. Localul dispune de mai multe locuri în interior, unde se află încă 10 măsuţe, cu câte două scaune. Problema aici este însă de altă natură. Cu toate că am identificat două aparate de aer condiţionat, dintre care unul singur funcţiona, iar uşile erau blocate în poziţia larg deschis (cu ajutorul unui coş de gunoi), înăuntru aerul era irespirabil. Şi nu de la mirosul de mâncare, ci pur şi simplu din cauza căldurii excesive, astfel încât majoritatea clienţilor preferă să ia mâncarea la pachet, decât să leşine la masă.

24062011258.jpgÎn galantar găseşti expuse produse de patiserie, alături de ingrediente şi sosuri necesare preparării celebrei shaworma sau kebabului. Preţurile sunt mai mici ca în alte locuri şi există şi promoţii şi discounturi. Dacă pentru un kebab plăteşti 7 lei, iar pentru o shaworma mare 10 lei, la meniu plăteşti pentru un kebab plus o cola de 500 ml doar 9,5 lei, respectiv, 12,5 lei pentru o shaworma plus o cola. O cola separat costă 4 lei, reducerea efectivă fiind de 1,5 lei, lucru specificat şi pe meniu.

În afară de preparatele „tradiţionale" de tip shaworma şi kebab, La Dada serveşte şi meniuri mai puţin agresive, începând cu banalele sandvişuri - care, la alegere, pot conţine pui, şuncă şi caşcaval, şniţel de pui, ceafă de porc - şi până la meniuri ceva mai elaborate, cum ar fi aripioare de pui picante, pollo parmegiano sau ceafă de porc la grătar. Meniurile sunt mari, iar preţurile nu depăşesc 15 lei. O porţie de pollo parmegiano are 700 de grame, iar şniţelul ocupă jumătate de farfurie. O mică inadvertenţă la meniu: deşi în poză apare o salată verde cu roşii, în farfurie m-am trezit cu o salată de varză acră. Bun şi aşa.

Localul este utilat relativ modern şi este relativ curat, deşi cei care debarasează mesele ar putea să cureţe din când în când şi sub acestea...

La Dada primeşte 2 stele.

Fast-Food La Dada funcţionează pe societatea SC GRANI PAT SRL, având ca unic asociat şi administrator pe Stelică Grameni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • florentina 25 Jun, 2011 16:50 la DADA placintele sunt delicioase
  • geo 25 Jun, 2011 11:00 localul nu are wc