Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:03 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

ro

14 Oct, 2021 00:00 952 Marime text

 
  • „Bărbatul este angajatul ISU Dobrogea al județului Constanța din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate,disciplină și respect față de oameni“, se arata într-o informare oficială a ISU. 
 
Plutonierul adjutant Adrian Strătilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, cere să fie eliberat! Strătilă - cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor, a solicitat revocarea/înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară.
 
Cererea fostului angajat al ISU a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Constanța prin respingerea acțiunii.
 
Oficial
 

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse cu privire la inculpatul S A, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, (persoană vătămată (...)), racolarea minorilor în scopuri sexuale, (persoană vătămată (...)), agresiune sexuală, (persoană vătămată (...)), coruperea sexuală a minorilor, (persoană vătămată (...)) și racolarea minorilor în scopuri sexuale, (persoană vătămată (...)). Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului inculpatului de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară.

 
Plutonierul adjutant Adrian Strătilă a fost arestat preventiv, de Tribunalul Militar Bucureşti, pe data de 28 mai 2021.
 
După arestare, plutonierul adjutant Adrian Strătilă și-a dat demisia de la ISU.
 
Ca urmare a demisiei, procurorii militari din București au decis declinarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea continuării cercetărilor specifice.
 
Cu privire la acest dosar, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au comunicat următoarele:
 

„Bărbatul este angajatul ISU Dobrogea al județului Constanța din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate,disciplină și respect față de oameni“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și
 
Premieră negativă în istoria ISU Dobrogea!
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii