Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să cumperi ieftin de la stat şi să treci pe profit Summer Time, restaurantul fostului acţionar de la Dinamo, Gigi Neţoiu (galerie foto)

ro

25 Jul, 2011 00:00 7386 Marime text

cap_4.jpgPentru constănţenii care ajung mai rar în sudul litoralului românesc, restaurantul-autoservire „Summer Time" ar putea să nu le spună prea multe. Situat în centrul staţiunii Venus, localul sare însă în ochi oricărui turist aflat în zonă.

Cu o firmă imensă, care ilustrează un căluţ de mare, şi o terasă impunătoare, „Summer Time" bate cu uşurinţă orice alt local de acest gen din Venus. Prima impresie este una plăcută şi asta pentru că, spre deosebire de celelalte localuri de tipul „împinge tava", nu eşti lovit de mirosul greu de mâncare gătită, iar spaţiul extrem de generos şi un sistem de ventilaţie funcţional te ajută să suporţi mai uşor timpul petrecut la coadă. După ce ţi-ai selectat meniul, poţi alege să stai înăuntru sau pe una dintre cele două terase, una dintre ele amplasată în lateral. Mesele sunt aşezate la distanţă considerabilă una de cealaltă, contrar modei litoralului, dar, cu toate acestea, îmi este greu să cred că la o astfel de masă ar putea încăpea mai mult de două persoane, pentru că sunt foarte mici, iar o tavă ocupă mai bine de jumătate din spaţiu.

Preţuri de două ori mai mici decât în Mamaia

Revenind la mâncare... oferta este generoasă, de la supe de tot felul, la tochitură, pizza şi chiar mai multe tipuri de prăjitură. Iar nota de plată nu te duce nicidecum cu gândul că tocmai ai mâncat într-o staţiune de pe litoral. O masă cu 2 feluri, desert şi băutură, costă în jur de 20 de lei, în funcţie de cât de „sofisticată" este mâncarea aleasă. O supă cu găluşte costă 3 lei, o salată bulgărească, 4 lei, o porţie de mămăliguţă cu brânză şi smântână, 5 lei, o porţie de guvizi prăjiţi, 5 lei, ciocănelele de pui la tavă sunt 4 lei, o savarină ajunge la 3 lei, iar specialitatea casei, „Pui a la Summertime", cel mai scump produs de pe listă, este 9 lei.

Restaurantul Summer Time primeşte 3 stele.

Încrengătura Neţoiu-Georgescu sau cum să faci afaceri cu statul

Restaurantul Summer Time funcţionează pe societatea Venus Holiday 2000 SA, avându-i ca asociaţi pe Gheorghe Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, cu un procent de 23,93 % din acţiuni, Luchi Georgescu, ce deţine 24,34%, societatea Meda Prod 98 SA are o majoritate de 51,67%, iar diferenţa de 0,06 procente revine unui grup de opt acţionari, persoane fizice. Administratorul unic al societăţii, care are alte şase puncte secundare de lucru în staţiunea Venus (căsuţele Brates, restaurant Brates, vilele Bucura, hotel, restaurant şi bar de zi Melodia), este Luchi Georgescu, care este şi acţionar majoritar la Vincon Vrancea.

SC Venus Holiday 2000 SA a fost vândută în 2001 de ministrul Dan Matei Agathon contra sumei de 562.000 euro, în condiţiile în care, la acea vreme, valoarea ei reală ajungea la 10 milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii