Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al Dente, restaurantul din piaţa Tomis III (galerie foto+document)

ro

16 May, 2011 00:24 4884 Marime text
cap_4.jpg Restaurant Al Dente le este bine cunoscut celor care obişnuiesc să facă cumpărăturile în piaţa Tomis III, cu toate că e destul de uşor să treci pe lângă el fără să îl observi, fiind bine ascuns în spatele unui gard viu de peste doi metri înălţime. Deşi, teoretic, este situat într-un vad extrem de circulat, mii de oameni trecând zilnic prin faţa restaurantului din spatele Direcţiei Vamale, Al Dente m-a întâmpinat aproape gol. Cu toate că la exterior localul nu spune prea multe, având un aspect ce te duce cu gândul la o căsuţă din Satul de Vacanţă, în interior acesta arată foarte bine, curat, aerisit şi mobilat cu bun gust. Restaurantul poate găzdui maxim 70 de persoane, fără grija disconfortului cauzat de supra-aglomerare, suprafaţa utilă fiind suficient de mare.

Există aer condiţionat, care şi funcţionează, şi un sistem separat de ventilaţie, pentru evacuarea fumului de ţigară şi a mirosului de mâncare. De asemenea, există două televizoare de tip plasmă, pe care poţi urmări un canal de ştiri, fără sunet. Pentru muzica ambientală, conducerea restaurantului, bănuiesc, a ales genuri muzicale mai rar întâlnite în localuri de acest gen, în speţă hip-hop/ R&B. Muzica nu e dată foarte tare, aşa că nu deranjează.

Iar pentru a se asigura că toţi clienţii stau cuminţi la masă şi nu pleacă cu pahare, scrumiere sau tacâmuri în buzunare, restaurantul a fost dotat cu o cameră de luat vederi. Sau cel puţin bănuiesc că acesta a fost motivul principal.

Servirea este promptă, pentru o ciorbă de burtă am aşteptat în jur de 7-8 minute, iar o pizza se prepară în aproximativ 10-15 minute. În ceea ce priveşte preţurile, am sentimente amestecate. Ciorba de burtă costă 10 lei la Al Dente. Dar nu pot să spun că nu e bună. De fapt, e una dintre cele mai bune ciorbe de burtă pe care le-am mâncat în Constanţa. În preţ sunt incluse smântâna, mujdeiul de usturoi, doi ardei iuţi şi 3 felii de pâine. Meniul zilei la Al Dente costă 15 lei şi include o ciorbă, un fel principal, garnitură şi o apă plată. O pizza costă între 16 şi 22 de lei şi respectă gramajul şi dimensiunea prezentate în meniu. Preţurile sunt medii, iar raportul calitate-preţ este unul bun.

restaurant.jpgAl Dente primeşte 4 stele, pentru curăţenie şi servicii de calitate la preţuri rezonabile.

Restaurant-pizzerie Al Dente funcţionează în regim de Întreprindere Individuală şi este administrat de Ion-Cristian Dumitru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • federalul 10 Aug, 2011 11:36 bravo Dinte!!!!