Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visele lui Căpăţînă, în pericol Candidat şi câştigător surpriză pentru manager al Spitalului Judeţean!?

ro

20 Jan, 2011 02:05 1917 Marime text
cap_3.jpgChiar dacă managerul SCJU, Dănuţ Căpăţînă, şi-a pregătit terenul pentru un nou mandat de manager în fruntea spitalului prin aprobarea în şedinţa CA a hotărârii de încredinţare a mandatului în urma unei licitaţii publice unei firme de consultanţă în management spitalicesc, poate chiar firmei pe care o deţine, prin târg umblă deja vorba că la licitaţie s-ar mai prezenta o firmă care ar avea mari şanse de câştig, suflându-i astfel fotoliul actualului manager

concurs_spital_spitalul_judetean_002.jpgTactica ascunsă de a încredinţa mandatul de şef al SCJU unei alte societăţi, chiar dacă actualul manager este ferm convins că îşi va prelungi activitatea, nu este decât o modalitate mai delicată de a-l uşui, fără a produce alte complicaţii.

Săptămâna trecută, miercuri, membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au aprobat fără niciun fel de probleme propunerea ca postul de manager să fie scos la licitaţie prin contractarea prin achiziţie publică a serviciului de management spitalicesc prin intermediul unei firme care să aibă acest domeniu de activitate. Surprinzător sau nu, actualul manager chiar deţine o firmă, SC Performance Profile SRL, care, în urmă cu câteva luni, şi-a adăugat la obiectul de activitate „inclusiv management în domeniul sanitar şi spitalicesc", pare-se tocmai pentru că managerul spitalului ştia care va fi modalitatea prin care va fi scos la concurs postul de manager.

Ieri, la finalul conferinţei săptămânale, acesta a susţinut că propunerea a fost aprobată şi că la acest moment se desfăşoară etapele premergătoare unei proceduri de achiziţie publică. „Acum se stabilesc indicatorii de performanţă, care trebuie aprobaţi de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, după care se întocmeşte documentaţia, fişa de date, caietul de sarcini, care va fi întocmit de Serviciul de Achiziţii al CJC şi va fi avizat de preşedintele CJC, iar mai apoi se publică anunţul. Probabil, mai devreme de luna martie nu se va organiza licitaţia", a precizat Căpăţînă. Faptul că respectivul caiet de sarcini va fi întocmit de autoritatea în subordinea căruia se află spitalul ar trebui să-i ridice actualului director câteva semne de îngrijorare în ceea ce priveşte longevitatea sa în fruntea SCJU. Cu atât mai mult cu cât, dacă se doreşte favorizarea unui participant la licitaţie în detrimentul celorlalţi, cele mai sigure manevre sunt cele care se fac cu caietul de sarcini. Cum? Anumite condiţii pe care numai firma care trebuie să câştige licitaţia le îndeplineşte sunt precizate în caietul de sarcini. Rămâne de văzut dacă speculaţiile se vor şi adeveri, mai ales că niciodată nu iese fum fără foc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii