Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea satului la Albeşti Primarul Moldovan - „Am încercat să ţinem oamenii aproape de familie, de şcoală şi de biserică" (Galerie foto)

ro

22 May, 2012 00:00 3622 Marime text
Albesti-Albesti1.jpgÎn fiecare an, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, localnicii din Albeşti petrec. Cetăţenii din comună celebrează două evenimente importante pentru localitate. Este vorba despre sărbătoarea „Fiii Satului" şi despre hramul Bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena" din Albeşti.

Odată cu sosirea primarului Gheorghe Moldovan la şefia Primăriei Albeşti, cele două sărbători - „Fiii Satului" şi Hramul Bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena" - au căpătat amploarea cuvenită, fiind în aceleaşi timp celebrate separat. „Întotdeauna am organizat «Fiii satului» cu o zi în aproprierea hramului Bisericii „Sfinţilor Constantin şi Elena". Ieri (n.r. duminică) am avut sărbătoarea satului, astăzi (n.r. ieri) este sărbătoarea Bisericii. Întotdeauna reuşim să îmbinăm armonios cele două evenimente. Ţelul meu este să fac legătura între familie, şcoală şi biserică, pentru că numai aşa un om poate să meargă cât se poate de normal în societate. De aceea, împreună cu părinţii bisericii, depunem tot efortul să ţinem oamenii aproape de aceste trei instituţii: familie, şcoală şi biserică", a declarat, ieri, primarul Gheorghe Moldovan.

Distracţie şi voie bună la „Fiii Satului"

Albesti-sarbatoareafiiisatului.jpgŞi nu întâmplător, ci tocmai datorită implicării primarului, în ultimii ani serbarea câmpenească „Fiii Satului" s-a dovedit a fi un succes. Anul trecut, 2.000 de persoane au participat la eveniment. Anul acesta, peste 2.000 de localnicii şi cetăţeni din zonele şi oraşele limitrofe comunei Albeşti au luat parte la o nouă ediţie a sărbătorii „Fiii Satului". Evenimentul a fost organizat duminică, pe Valea Albeştiului. Grătarele s-au încins şi la fel şi atmosfera, care a fost întreţinută de Aurel Moldovan, Gheorghe Turda, Florin Vasilică şi Ansamblul „Teleormanul", Adelina, DJ Tomm, Valeria Arnăutu, Ion Băiescu şi Ansamblul „Plai de dor" din Albeşti. În zona evenimentului a fost amenajat un parc de distracţii, cu trambuline gonflabile, mai multe jocuri roata norocului, dar şi terase cu mici, friptură, bere, vin, sucuri şi vată de zahăr. De la eveniment nu au lipsit nici standurile cu suveniruri. Petrecerea a început la ora 13.00 şi a ţinut până seara târziu.

Peste 500 de localnici la hramul bisericii

După o zi în care s-au simţit bine alături de vedetele preferate, peste 500 de localnici din Albeşti şi din satele limitrofe au participat la hramul bisericii din comună. După slujba religioasă ţinută ieri în fiecare sat, cetăţenii au fost poftiţi la Albeşti, la masa dată în cinstea Sfinţilor „Constantin şi Elena", organizată la Căminul Cultural din localitate. Ca de fiecare dată, au fost prezenţi la hram primarul localităţii, Gheorghe Moldovan, dar şi preoţii din comună. Astfel, au fost alături de enoriaşi părintele din Albeşti, Alexandru Vasile, părintele din Arsa, Ion Manta, părintele Daniel Recea din satul Coroana şi părintele Sorin Jianu din localitatea Vârtop. Din păcate, părintele Cristian Diaconu de la biserica din Cotu Văii nu a putut participa anul acesta la hram. Pentru ca sărbătoarea la care au participat rude ale localnicilor din oraşele şi din localităţile limitrofe să se desfăşoare ca la carte, primarul Gheorghe Moldovan a pus la dispoziţia localnicilor microbuze, dar şi sala Căminului Cultural. Părintele din Albeşti, Alexandru Vasile, s-a dovedit, ca întotdeauna, o gazdă primitoare. „Părintele din Albeşti este un extraordinar organizator şi pune suflet în tot ceea ce face, dar în primul rând este un altruist adevărat, care ştie să ajute oamenii", a declarat primarul Gheorghe Moldovan, care a avut aceleaşi cuvinte de apreciere şi pentru ceilalţi părinţi din comună, care se implică cu aceeaşi dăruire atunci când celebrează hramul bisericilor la care slujesc.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii