Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriţa pesedistă Gabriela Iacobici s-a dat în judecată

ro

21 May, 2011 03:07 2761 Marime text
Gradina_Gabriela_Iacobici_1.jpgAngajaţii Primăriei Grădina au înaintat acţiune în instanţă împotriva deciziei de returnare a sporurilor aferente anului 2009, emisă de primarul comunei, Gabriela Iacobici. De precizat că şi primarul comunei Grădina s-a dat pe sine în judecată pentru recuperarea banilor de care a beneficiat în 2009 cu titlul de sporuri.

Prin dosarul nr. 7946/118/2011, înregistrat pe 18 mai la Tribunalul Constanţa, funcţionarii din cadrul Primăriei Grădina solicită suspendarea executării actului administrativ, adică a deciziei de returnare a banilor. Reclamanţii sunt: Meriem Abibula de la Registratură, Tanţa Feher - Taxe şi Impozite, Silvia David - Camera Agricolă, Dănuţ Stan - secretarul comunei, Sonia Funda - consilier juridic, Carolina Georgeta Tocariuc - Protecţie Socială şi Stare Civilă.

De asemenea, prin dosarul 7947/118/2011, înregistrat pe aceeaşi dată la Tribunalul Constanţa, primarul Gabriela Iacobici şi viceprimarul Nicoleta Dore solicită suspendarea aceleiaşi decizii. Gabriela Iacobici ne-a declarat că, în urma unui control efectuat în 2010, Curtea de Conturi a stabilit că sporurile acordate pe perioada anului 2009 au fost ilegale şi că trebuie returnate. Primarul a fost obligat să emită decizie de returnare a banilor şi astfel s-a ajuns în situaţia în care până şi Gabriela Iacobici a contestat în instanţă returnarea sporurilor, fiind la rândul ei unul dintre beneficiari. „Fiecare angajat are de returnat aproximativ 35 de milioane de lei vechi din anul 2009, pentru că sporurile au fost acordate în mod egal pentru toţi angajaţii", ne-a declarat Gabriela Iacobici, confirmându-ne faptul că, alături de viceprimar, şi-a contestat în instanţă decizia de returnare a sporurilor, emisă în calitate de primar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii