Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Constanța Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina, averea și interesele (DOCUMENTE)

ro

14 Aug, 2023 18:00 2593 Marime text
 

 
  • În declaraţia de avere completată pe 15 iunie 2022, Gabriela Iacobici a înscris, printre altele, 79 de terenuri, trei apartamente, două case de locuit și două spații incluse la categoria „spații comerciale / de producție“.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale primarilor, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale Gabrielei Iacobici, primarul comunei Grădina din județul Constanța.
 
În cea mai nouă declarație de avere prezentă pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Integritate, completată pe 15 iunie 2022, Gabriela Iacobici a înscris, printre altele, 79 de terenuri, trei apartamente, două case de locuit și două spații incluse la categoria „spații comerciale / de producție“.
Majoritatea terenurilor (dobândite între 1993 și 2022), 70, sunt agricole, iar restul de nouă sunt intravilane. 77 dintre terenuri sunt în localitățile Cheia, Grădina, Casian, Târgușor, Pantelimon și Mireasa, din județul Constanța, iar două se află la Tulcea. De asemenea, la cele mai multe dintre terenuri, coproprietari (cu 1 / 2 cotă parte) figurează Gabriela Iacobici și soțul ei, Ion Iacobici, menționându-se că aceste terenuri au fost dobândite fie prin contract de vânzare - cumpărare, fie, la nouă dintre ele, figurând la modul de dobândire „altele“. Ion Iacobici deține ca proprietar (cotă parte 1) două dintre cele 79 de terenuri (ambele dobândite în 1993, prin moștenire). Totodată, în cazul a patru terenuri de la Grădina (două agricole și două intravilane), dobândite prin moștenire, figurează Gabriela Iacobici și Gheorghe Glăvan, cota parte fiind 2 / 3.      
 
Dintre cele trei apartamente, două sunt în municipiul Constanța, iar unul în localitatea Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. La toate figurează coproprietari (cu cotă parte 1 / 2) soții Iacobici, modul de dobândire fiind contract de vânzare - cumpărare. Primul apartament din Constanța a fost dobândit în anul 2002 și are 90 de metri pătrați. Celălalt e în suprafață de 46 de metri pătrați și a fost achiziționat în anul 2011. Apartamentul de la Mihail Kogălniceanu are 96 de metri pătrați, fiind achiziționat în anul 1990. 
 
Și la cele două case de locuit, și la cele două spații comerciale / de producție, Gabriela și Ion Iacobici sunt coproprietari (cu cotă parte 1 / 2). Casa de locuit de la Grădina a fost achiziționată în 2012, prin contract de vânzare - cumpărare și are suprafața de 392 de metri pătrați. Casa de locuit de la Cheia a fost moștenită, în 1984, și are 723 de metri pătrați.
 
Soții Iacobici au achiziționat cele două spații comerciale / de producție prin contract de vânzare - cumpărare. Unul este la Grădina, are 1.983 de metri pătrați și a fost achiziționat în 2003. Celălalt este la Târgușor, e în suprafață de 303 de metri pătrați și a fost achiziționat în 2009.  
 
Cele două autoturisme (Audi A6, an de fabricație 1999; Volkswagen Passat, an de fabricație 2011) și cele două autovehicule (Mercedes Benz Sprinter 416 CDI, an de fabricație 2005; cap tractor MAN, an de fabricație 2007) au fost achiziționate prin contract de vânzare - cumpărare.  
 
Gabriela Iacobici a menționat în declarația de avere și bijuterii din aur, în valoare de 30.000 de euro, dobândite între 1982 și 2012.
 
Totodată, primarul comunei Grădina a înscris în document două împrumuturi acordate în nume personal, către Alexandru Iacobici (911.164 lei) și către Gill Julien și Sonia Grigore - Iacobici (160.000 lei). 
 
Primarul comunei Grădina a făcut mențiuni în declarația de avere și la categoria „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro“: Ion Iacobici - 90.000 lei (activități agricole), 160.000 lei (convenție remitere datorie Gill Julien și Sonia Gricore - Iacobici) și 50.000 lei (cadouri activități agricole).
 
La secțiunea „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Gabriela Iacobici a declarat sume provenite din salarii, din cedarea folosinței bunurilor, din activiți agricole și din alte surse, astfel: salarii - Gabriela Iacobici - 75.440 lei (ca primar al comunei Grădina); Ion Iacobici - 16.592 lei (de la SC Terracheia Land SRL); cedarea folosinței bunurilor - comuna Grădina, județul Constanța - 259.605,59 lei (contracte de superficie teren eoliene); Ion Iacobici - 1.200 lei (închiriere apartament), 14.418 lei (închiriere apartament), 2.800 lei (închiriere spațiu bază); activități agricole - Ion Iacobici (de la Iacobici V. Ion) - 8.669.236 lei (vânzare cereale, leguminoase, oleaginoase), 13.412,84 lei (vânzare plante nutreț); din alte surse - Ion Iacobici (de la Iacobici V. Ion) - 263.313 lei (subvenție motorină APIA), 1.523.480 lei (subvenții APIA FEGA), 8.846,74 lei (despăgubiri TRANSGAZ); 1.190 lei (cheltuieli judiciare AFIR), 150 lei (cheltuieli judiciare).   
 
Ca interese, în documentul completat pe 13 iunie 2023, Gabriela Iacobici a declarat calitățile de membru în Asociația Comunelor din România, în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canal Constanța și în Asociația de Dezvoltare Intercomunicată Dobrogea.
 
De asemenea, primarul comunei Grădina a menționat că e membru în Organizația PSD Constanța, președinte al Organizației PSD Grădina, vicepreședinte al Organizației Județene de Femei Constanța a PSD și președinte al Organizației de Femei Grădina a PSD. 
 
Pe site-ul oficial al Primăriei Grădina, la prezentarea primarului Gabriela Iacobici, se menționează, la experiența profesională: din 2008 până în prezent - primar - Primăria Comunei Grădina; 2000 - 2008 - dezvoltarea unei afaceri de familie, având ca obiect de activitate cultivarea cerealelor și zootehnia; 1984 - 1992 - contabil principal.
 
Educație și formare - licențiată în Administrarea Afacerilor (Instituția: Universitatea Tomis Constanța, 2011 - 2015).
 
„O femeie sensibilă, dar în același timp fermă, care a reușit, în 2008, să convingă electoratul conservator și tradiționalist din mediul rural că dezvoltarea comunei Grădina trebuie să fie lăsată în mâinile unei femei și nu a unui bărbat, cum fusese până atunci. În perioada 1984-1992 a fost contabil, urmând ca mai apoi, până în anul 2000 să exercite funcția de economist pentru agricultură la o fermă agricolă. Este licențiată în domeniul Administrarea Afacerilor, în cadrul Facultății de Studii Economice și Administrative (Universitatea „Tomis” Constanța). A participat la acțiuni de voluntariat în domeniul protejării drepturilor omului și, începând cu anul 2000, împreună cu soțul său, a dezvoltat o afacere care avea ca obiect cultivarea cerealelor și zootehnia. În 2008 a câștigat alegerile din partea PSD, în detrimentul fostului primar PNL“, se precizează, printre altele, pe site.
 
Despre SC Terracheia Land SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 14 august 2023, firma Terracheia Land SRL a fost înființată în anul 2011, adresa sediului social este la Târgușor, în județul Constanța, iar obiectul de activitate este „ Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat“.
 
În SC Terracheia Land SRL asociat unic este Ion Iacobici, care îndeplinește și calitatea de administrator. Acesta apare și în Iacobici V. Ion Întreprindere Individuală, ca titular întreprindere individuală.
 
În 2022, SC Terracheia Land SRL a avut o cifră de afaceri de 3.768.974 lei, un profit de 354.425 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 6.
 
Platforma termene.ro informează că SC Terracheia Land SRL nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale Gabrielei Iacobici.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto: Facebook (Gabriela Iacobici)
 
Citește și:
 
Gabriela Iacobici, primarul ales al comunei Grădina, declarație de avere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii