Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii Ramona Dinu şi Stelian Ion îi invită pe constănţeni la audienţe. USR va „ataca“ şi mediul rural!

ro

22 Sep, 2017 00:00 3485 Marime text
Parlamentarii USR Constanţa Ramona Dinu şi Stelian Ion şi-au prezentat activitatea din prima sesiune parlamentară. Cei doi au fost coautori la o serie de propuneri legislative şi au precizat că intenţionează să depună, în perioada următoare, proiecte proprii, care să fie legiferate.

Amendamente la Legea de funcţionare a asociaţiilor de proprietari

Ramona Dinu, senator, are în vizor dezvoltarea turismului şi îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru agenţii economici. Totodată, senatorul a explicat că a contribuit la proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietare şi administrarea condominiilor, în sensul în care preşedintele asociaţiei să nu poată acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţii la cheltuielile asociaţiei înainte de cele 90 de zile de la termenul scadent, respectiv 120 de zile de la afişarea listei, cu notificarea în prealabil în scris a proprietarului.

Stelian Ion, activitate în Comisia Juridică

Deputatul Stelian Ion este membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Acesta afirmă că cea mai mare parte a activităţii sale s-a regăsit la nivelul acestei comisii şi a recunoscut că a fost absent în procesul de legiferare. „În orice caz, după prima sesiune, pot să remarc că parlamentarii USR sunt, de cele mai multe ori, superiori colegilor cu multe mandate în privinţa cunoaşterii regulamentului Parlamentului. Asta mă face să fiu optimist pentru ceea ce vom reuşi să facem până la finalul mandatului“, spune deputatul.
 
Stelian Ion a fost coautor la şapte propuneri legislative, a depus patru amendamente, o interpelare adresată Ministerului Educaţiei pe tema şcolilor şi liceelor cu program sportiv, a susţinut o declaraţie politică referitoare la modalitatea de exploatare a nămolului sapropelic de la Techirghiol, a avut 18 luări de cuvânt în plen şi a semnat o moţiune în domeniul sănătăţii.

Parlamentarii USR vor merge şi în teritoriu

Deoarece constănţenii nu se înghesuie să vină în audienţe la cabinetele parlamentare, cei doi au decis ca, pe viitor, să se deplaseze în judeţ, inclusiv în mediul rural, pentru a discuta cu oamenii. Totuşi, pentru cei interesaţi, reamintim că birourile parlamentare ale senatorului Ramona Dinu şi deputatului Stelian Ion funcţionează în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 237, ap. 11, iar audienţele au loc vineri, între orele 12.00 şi 14.00.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii