Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Cupsa, intre stat si privat

ro

24 Aug, 2007 00:00 2233 Marime text
1187897656.jpg

Investirea Cabinetului Tariceanu II, format doar din reprezentanti ai Partidului National Liberal si ai UDMR, a generat, la nivelul judetului Constanta, schimbari in conducerile unor institutii deconcentrate. Printre beneficiarii deciziilor luate de unii ministri din actualul Executiv, se numara si liberalul Ovidiu Cupsa.

Dupa ce a obtinut primul sau mandat de consilier judetean in scrutinul electoral local din 2004, el a fost promovat in functia de director al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile SA. Ovidiu Cupsa s-a nascut la Bistrita, este casatorit si tata a doi copii. In 1994, a obtinut licenta in Inginerie Navala, facultate urmata in cadrul Institutului de Marina Civila Constanta, iar, din anul 2000, este licentiat in Transport Maritim - Universitatea Maritima. Ovidiu Cupsa este doctorand in Inginerie Mecanica la Universitatea Maritima Constanta. Cupsa nu a tratat cu indiferenta sectorul privat, fiind investitor in mai multe societati comerciale. Prima tentativa de a avea propria afacere a avut-o in 1997, cand a infiintat SC Allegra SRL, cu activitate in antreprize in constructii si lucrari publice, investitii imobiliare si consultanta in management. Societatea lui Cupsa se ocupa, printre altele, cu instalarea piscinelor-proprietate privata. Se pare ca afacerea cu piscine nu a dat randamentul scontat, profitul societatii reducandu-se de la an la an, proportional cu numarul angajatilor. Potrivit site-ului Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, in data de 30 iunie 2007, SC Allegra SRL figureaza cu obligatii restante la bugetul de stat in valoare de 66.059 lei la care se adauga dobanzi si penalitati de 32.115 lei. In situatia prezentata, finantistii au demarat procedura de executare silita. Cupsa nu s-a multumit doar cu veniturile din sectorul privat si a desfasurat in paralel activitati in sectorul de stat. In timp ce era administratorul firmei Allegra, el a fost si seful Corpului de Control Servicii Publice in cadrul Primariei Constanta (2000-2001). In aceasta ipostaza, Ovidiu Cupsa a avut atributii de control a furnizorilor de utilitati, de urmarire si coordonare a unor lucrari publice si de inventariere a infrastructurii si urmarire a respectarii legalitatii in executarea de lucrari pe domeniul public.

Extindere in afaceri

Un an mai tirziu (in 2002), Cupsa a ajuns coordonatorul Biroului de Dezvoltare din Primarie si participa la initierea unor programe de dezvoltare atat in domeniul infrastructurii, cat si a altor investitii publice din urbe. La capitolul activitate civica, printre altele, Ovidiu Cupsa s-a numarat printre fondatorii Centrului pentru Sprijinirea ONG-urilor din Romania si ai Fundatiei Terra Nova, in 1995, fiind si presedintele acesteia. Revenind in sfera afacerilor, in 2004, liberalul a devenit actionar la SC 1000 Brains Global Engineers SRL, a carui administrator este Alegra Cupsa. Activitatea noii societati se axeaza pe acordarea de consultatii, indrumare sau asistenta operationala pentru firme si servicii publice. In acest domeniu, se pare ca a avut mai mult succes, avand in vedere profitul inregistrat in 2005, desi cifra de afaceri a fost de circa patru ori mai mare. Se pare ca proaspatul director al ACN a prins gustul afacerilor daca avem in vedere faptul ca atat in 2005, cat si anul trecut, el a investit in alte doua firme - Eurostart Consult SRL si, respectiv, Euro Trust SRL. La Eurostart Consult SRL apare ca administrator aceeasi Alegra Cupsa, seful ACN Constanta fiind asociat. Administratorul ultimei firme amintite este Angelica Sorina Vinars, iar numele lui Ovidiu Cupsa apare, alaturi de cel al doamnei, ca asociat. Numai ca asociatul nu se poate lauda cu castiguri de la Eurostart Consult SRL intrucat, in anul infiintarii firmei, profitul inregistrat a fost pe minus. Acelasi nume - Angelica Sorina Vinars - figureaza ca administrator al SC Allegra Grup Construct SRL, persoana fiind asociata cu Ioan Vinars.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii