Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navodariul imbraca straie de sarbatoare

ro

10 Apr, 2009 03:08 1770 Marime text
iepure_Navodari.jpgApropierea sărbătorilor pascale a mobilizat administraţia locală din Năvodari, care a demarat o amplă campanie de curăţenie şi înfrumuseţare a oraşului prin reamenajarea spaţiilor verzi din toate zonele.

În acest sens, Primăria Năvodari a dispus plantarea a  20.000 de trandafiri, 2.500 de panseluţe, 100 de duzi, 200 de mesteceni şi 50 de magnolii. Toate zonele verzi sunt curăţate şi igienizate, fiind integral regazonate. Pentru această acţiune s-au asigurat seminţe de gazon ce vor fi împrăştiate pe o arie de peste 10.000 de metri pătraţi, copacii sunt toaletaţi şi văruiţi, se refac marcajele rutiere şi s-a dispus repararea şi înlocuirea mobilierului urban.
După cum a promis, în premieră în oraşul Năvodari, primarul Nicolae Matei a adus ornamente urbane specifice sărbătorilor pascale. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită şi de bisericile care vor fi împodobite cu perdele luminoase, iar pe străzi vor fi amplasate ghirlande specifice acestui anotimp. Din peisaj nu vor lipsi bannere cu urări tradiţionale de Paşte, iar în zona centrală a oraşului şi în parcul „Ion Dobre" vor fi postate ornamente luminoase multicolore - iepuraşi, ouă, flori de sezon.
Primarul urbei, Nicolae Matei, va continua programele de refacere peisagistică a oraşului, astfel încât să schimbe renumele Năvodariului din „oraş-dormitor" al unor unităţi industriale în „oraşul florilor".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • LORENZO IULIAN PRUNDEANU 12 Apr, 2009 01:52 Felicitari domnule primar Matei pentru aceasta initiativa cu folos in scopul orasului si al locuitorilor(mai ales in nitiativa de a aduce mai mult verde orasului),locuitori care isi platesc constiinciosi taxele,care asteapta de la dumneavoastra sa va respectati toate promisiunile facute in Campania electorala.Ma bucur pentru locuitorii Navodariului si imi pare rau ca nici in acest an nu voi putea fi alaturi de cei dragi la Navodari,mai ales ca acest an orasul va fi foarte frumos decorat. Urez tuturor navodarenilor,de aici din Grosseto -Italia,sa petreaca Saptamana Mare in liniste si pace insotit de Paste Fericit si Hristos A Inviat!