Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moga „Strada contestă întreaga clasă politică. Strigau... PDL=USL=mizerie!"

ro

19 Jan, 2012 00:00 1561 Marime text

cap_2.jpgPremierul Emil Boc a declarat după întâlnirea cu liderii USL că s-a decis ca săptămâna viitoare să fie organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului, el precizând că discuţia s-a axat pe alegeri anticipate, însă a arătat că organizarea acestora s-ar putea întinde până în august.

Pe componenta economică, a spus premierul, s-a decis constituirea unui Consiliu de dialog economic, cu experţi de la putere şi de la opoziţie, care să monitorizeze şi să caute soluţii pentru crearea de locuri de muncă.
Pe componenta politică, se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor şi apoi se va stabili calendarul alegerilor, a adăugat primul ministru.

Sesiunea parlamentară extraordinară nu va rezolva mai nimic!

Chiar dacă în al doisprezecelea ceas premierul a vorbit despre deschiderea Guvernului de a veni în Parlament, o dată pe lună, pentru a explica măsurile pe care le va lua, arătând că este de acord cu modificarea regulamentelor celor două Camere în acest sens pentru instituirea „Orei Guvernului", parlamentarii sunt de părere că această „bunăvoinţă forţată" nu va rezolva mare lucru.
„Opoziţia a mers la întâlnire cu solicitarea de demisie adresată premierului Boc şi cu cea de instituire a unui Cabinet independent, care să pregătească anticipate. Când acolo, Boc s-a trezit după trei ani de zile că e dispus la dialog. Personal, am avertizat încă de anul trecut că trebuie să ne punem la masă şi să rezolvăm problemele. Evident, cine eram eu să fiu ascultat?! Acum s-a ajuns aici şi nu mai este atât de simplu. Nu e un moment uşor pentru niciun politician român, indiferent de partidul pe care-l reprezintă. Aţi auzit strada? Au scandal că PDL=USL=mizerie! Dacă nu ne trezim măcar acum, o să ajungem poate la guvernare şi într-un an ne vom compromite mai rău decât cei de acum", este de părere senatorul Nicolae Moga.
sesiune_parlamentara_-_Nicolae_Moga_09.jpg
„Parlamentul nu este locul dezamorsării tensiunilor!"

La rândul său, deputatul PDL Maria Stavrositu este de părere că nu are nicio legătură convocarea sesiunii extraordinare cu detensionarea „străzii" şi a conflictului dintre putere şi opoziţie.


„Nu Parlamentul este locul pentru detensionarea acestei situaţii! Rezolvarea trebuie căutată în altă parte", spune Stavrositu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii