Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Nadolu, inspector guvernamental de Constanta

ro

09 Jul, 2009 02:10 3241 Marime text

nadolu_mircea.jpgPână în prezent, acesta a dialogat şi colaborat foarte bine cu conducerile celor opt instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Din luna mai, judeţul Constanţa are un nou inspector guvernamental. Fostul prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru, cel ce fusese numit iniţial, a cedat postul ex-subprefectului judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu.

Prin decizia premierului Emil Boc nr. 395, publicată în Monitorul Oficial nr. 206 din 31 martie 2009, fostul prefect al judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, era desemnat inspector guvernamental şi urma să se stabilească la Constanţa. Acesta fusese desemnat să îndeplinească atribuţii ce intrau în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Numai că fostul prefect al judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a renunţat la „promovarea" ca inspector guvernamental. După o perioadă de tăcere, judeţului Constanţa i s-a distribuit un alt inspector guvernamental, în persoana lui Mircea Nadolu. Ordinul de numire a sa a fost semnat la finele lunii aprilie, iar în luna mai, acesta s-a prezentat la noul său loc de muncă. Spre deosebire de Simedru, noul inspector guvernamental al judeţului Constanţa are atribuţii ce intră în sfera de competenţă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Traseu asemănător

Despre Mircea Nadolu se poate spune că a trecut printr-o situaţie similară cu cea a fostului subprefect constănţean, Adrian Nicolaescu. În perioada 1997-octombrie 2001, Mircea Nadolu, pe vremea aceea membru PNŢCD, a fost secretar general al Prefecturii Vâlcea. În octombrie 2001, el a fost eliberat din funcţie şi, considerând că acţiunea a fost un abuz, a apelat la instanţă pentru a-şi face dreptate. După un proces îndelungat, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Mircea Nadolu a fost repus în funcţie prin ordinul 2614 din 28 februarie 2005, semnat de ministrul Administraţiei şi Internelor la acea vreme, Vasile Blaga. Între timp, acesta s-a reorientat politic, la data revenirii sale în Prefectura Vâlcea fiind membru PNL.

Nadolu a avut parte de o dublă victorie, în ordinul semnat de Blaga stipulându-se şi „calcularea despăgubirilor echivalente cu drepturile băneşti ce i se cuveneau în perioada 15 octombrie 2001 - 1 martie 2005", suma ridicându-se la peste 500 milioane lei vechi. O dată cu schimbarea legislaţiei, Mircea Nadolu a devenit subprefect, însă venirea la putere a coaliţiei PSD - PD-L i-a adus numirea ca inspector guvernamental.

S-a integrat perfect

Deşi are aproape două luni de când şi-a luat în primire noua funcţie, Mircea Nadolu nu are, încă, un birou. „Am discutat cu prefectul Tit Liviu Brăiloiu, iar situaţia se va reglementa", ne-a declarat  inspectorul guvernamental. În schimb, el a primit o locuinţă de serviciu, unde-şi mai desfăşoară o parte din activitate. „Am opt instituţii constănţene, din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu ale căror conduceri colaborez deja. Am fost şi pe teren, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor respective. Oamenii sunt deschişi şi se poate colabora foarte bine", ne-a declarat Mircea Nadolu. Şi pentru ca lucrurile să se desfăşoare bine, ieri, inspectorul guvernamental al judeţului Constanţa s-a aflat la Bucureşti, la Guvern şi la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, „cu probleme din judeţ şi care ţin de atribuţiile mele".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii