Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Nu vad de ce ar trebui Nemirschi sa demisioneze"

ro

03 Aug, 2009 01:11 1038 Marime text

radu-mazare1.jpgPrimarul Radu Mazăre, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa a declarat, sâmbătă, referitor la ancheta în cazul contractului de publicitate de 500.000 de euro, atribuit fără licitaţie de către Ministerul Mediului, că nu vede motivele pentru care ministrul Nicolae Nemirschi ar trebui să demisioneze.

„Eu încă nu văd de ce să facă asta. Oamenii din subordine nici nu erau ai lui. Sunt oameni avizaţi de Comisia Europeană şi de aia nici nu i-a schimbat, oameni care au făcut acest tip de achiziţie. Aaaa..., dacă făcea vreun aranjament cu ăia de acolo, atunci înţelegeam. Dar, ministrul a semnat ca ministrul. Are ultima semnătură, dar dacă vă aduce dumneavoastră un document semnat de cei de la juridic, de la compartimentul de achiziţii, de la Ministerul de Finanţe, tu ce faci? Îl iau şi mă apuc să ling legi şi să văd în ce capitol se încadrează? Nu poţi să faci aşa ceva pentru că n-ai de unde să ştii. Omul este inginer", a afirmat Mazăre, referitor la Nicoale Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa, numit ministru după ce a fost propus de PSD Constanţa. Radu Mazăre a lăsat să se înţeleagă că Nemirschi nu ştia exact ce semnează. „Ei (n.r. «oamenii avizaţi de Comisia Europeană») au făcut toată procedura de achiziţie, cu toate semnăturile necesare, şi i-au pus-o ministrului în faţă să o semneze. Nu vă supăraţi, dar un ministru nu are de unde să aibă cunoştinţe juridice, să ştie dacă procedura este sau nu este corectă. Dar, când îţi vine o procedură de achiziţie cu toate semnăturile compartimentelor din subordine, ale oamenilor care, prin fişa postului este obligaţia lor să facă asta, el ce să facă?", a adăugat Mazăre.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul contractelor de achiziţii pentru publicitate încheiate de Ministerul Mediului pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu va finaliza raportul pe 10 august. Structura de anchetă are ca scop verificarea legalităţii procedurii de negociere cu o singură firmă - Ars Advertising - fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii