Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare este transant PSD in opozitie!

ro

30 Jul, 2009 03:06 1596 Marime text

radu_mazare.jpgMotivaţia: proiectele sale nu au avut susţinerea preconizată, iar altele sunt blocate din cauza unor normative date de Executiv

Invitat la o emisiune radiofonică, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Radu Mazăre, a lăsat să se înţeleagă că participarea partidului său la guvernare nu i-a adus beneficii.

„Eu îmi doresc... Eu ce să mai fac, oricum mă controlează toţi... ANI, DNA", a fost răspunsul liderului social democrat constănţean, întrebat de moderator în legătură cu o posibilă ieşire a PSD de la guvernare. De altfel, în dubla calitate deţinută - primar al municipiului Constanţa şi preşedinte al filialei judeţene a PSD -, Radu Mazăre a dovedit că prezenţa la masa puterii nu l-a scutit de probleme. Un exemplu elocvent îl constituie situaţia neclară, şi la ora actuală, a Podului IPMC, aspect care întârzie repararea acestuia. „Vali Preda (n.r. secretarul de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii propus şi susţinut de PSD Constanţa) şi cu Berceanu discută de o săptămână să finalizeze procedura de preluare a Podului IPMC de către minister, astfel încât să poată demara lucrările de consolidare şi modernizare", a menţionat primarul tomitan. Secretarul de stat Preda a confirmat spusele edilului, cu specificaţia că „discuţiile pe tema podului IPMC au început în urmă cu patru luni, dar se tergiversează". Mai mult, Valentin Preda ne-a menţionat că proiectul de act normativ privind preluarea podului în administrarea Ministerului Transporturilor a fost iniţiat şi semnat de către toţi factorii responsabili din minister. „Documentul a fost semnat inclusiv de către directorul Direcţiei juridic din cadrul ministerului. De o lună este în această formă şi s-a oprit la ministrul Radu Berceanu (n.r. doar parafa acestuia lipseşte)", a adăugat secretarul de stat.

Lucrurile se derulează cu paşi de melc

Nici în ceea ce priveşte şoseaua de coastă lucrurile nu s-au derulat mai rapid. Mazăre a confirmat că a profitat de participarea sa la şedinţa Coaliţiei de guvernare de săptămâna trecută pentru a discuta, personal, cu ministrul Vasile Blaga pentru a-i debloca banii europeni pentru acest proiect. „Am vorbit cu Blaga să-mi dea drumul la banii europeni şi o va face. Mi-a spus: «Ăştia ai tăi au fost cel mai bine pregătiţi». Acum are nevoie de aprobări ale tuturor

consiliilor locale componente ale zonei metropolitane Constanţa şi ne va da acordul ca să ne apucăm de licitaţii şi să trecem la treabă", a menţionat primarul de la malul mării.

Actuala guvernare, la care participă şi social-democraţii, îi pune piedici primarului Mazăre şi în alte proiecte. „Vreau să deschid alte două cluburi pentru pensionari, dar nu pot să angajez personal, nu pot achiziţiona nimic. Nu ştiu cum să ocolesc ordonanţele lui Boc", a explicat edilul. Aşadar, chiar dacă Mazăre face parte dintr-un partid aflat la putere, aceasta pare să nu fie un atu, iar proiectele sale nu au tratament preferenţial, aşa cum, probabil, se aştepta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 30 Jul, 2009 15:32 Podul IPMC, soseaua de coasta ,cluburile batranilor si alte proiecte interesante si necesare,in acelasi timp, trebuie sustinute neconditionat,intrucat vin in sprijinul cetatenilor din intreaga tata ,nu numai ale constatenilor.