Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legislaţia privind evaziunea fiscală ar putea suferi modificări. Liviu Dragnea - "Legislaţia este proastă"

ro

16 May, 2018 14:13 1469 Marime text

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri, în cadrul evenimentului de lansare a ediţiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807, că legea privind evaziunea fiscală va fi schimbată în scurt timp, motivând că actuala legislaţie este "proastă şi creează posibilitatea pentru orice instituţie de control să poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală".

Dragnea a susţinut că pentru o dezvoltare economică sănătoasă, este nevoie ca mediul de afaceri din România să devină din ce în ce mai puternic, mai stabil şi cu încredere foarte mare în viitor şi cu dorinţa de a investi şi mai mult în ţara noastră.

"Vor continua acţiunile de combatere a contrabandei, acţiunile de combatere a evaziunii fiscale, dar aici vreau să fac o paranteză - eu cred că legislaţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală din România este proastă şi creează posibilitatea pentru orice instituţie de control să poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală. Este atât de complicată, atât de periculos gândită şi redactată, încât orice om de afaceri din România, în această secundă, poate fi acuzat de evaziune fiscală. (...) Într-o perioadă relativ scurtă să venim cu nişte propuneri serioase de schimbare a acestei legislaţii pentru ca oamenii de afaceri din România să ştie un lucru foarte simplu: că dacă sunt cinstiţi, n-au nicio problemă, iar dacă sunt necinstiţi, pot avea o problemă. Dar să nu mai fie în situaţia în care n-au de unde să ştie dacă nu cumva cineva, a doua zi, vine şi te acuză de evaziune fiscală, el fiind convins că nu este în această situaţie", a declarat preşedintele PSD.


Potrivit acestuia, "sunt mulţi oameni de afaceri români care au început să caute să-şi vândă afaceri în România, pentru că vor să plece de aici de frică".

"Trebuie să o spunem foarte deschis: nu asta este România pe care noi am gândit-o, nu ăsta este mediul de afaceri pe care l-am gândit. Noi avem o cu totul şi cu totul altă abordare şi vrem să existe într-adevăr un parteneriat serios, real şi cinstit între autorităţile publice şi mediul de afaceri", a menţionat Dragnea.

La finalul evenimentului, Liviu Dragnea a precizat că schimbarea legislaţiei referitoare la evaziunea fiscală se discută "de ceva timp" în coaliţia de guvernare.

Sursă: AGERPRES
Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii