Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita „Sfanta Maria" din Cumpana, la ceas aniversar (galerie foto)

ro

13 Nov, 2009 01:00 4614 Marime text
cumpana.jpgPărinţii, copiii şi reprezentanţii autorităţilor locale, în frunte cu primarul localităţii, Mariana Gâju, au participat, ieri, la ceremonia de sărbătorire a opt ani de la deschiderea grădiniţei cu program prelungit

Primarul a promis că, până în septembrie anul viitor, va fi gata şi cea de-a doua grădiniţă, care va avea o capacitate de 380 de locuri. 200 din totalul copiilor vor putea să şi doarmă peste zi acolo.

Primarul localităţii Cumpăna ne-a obişnuit ca, la fiecare zi marcantă pentru comună, să mobilizeze toate forţele echipei pe care o conduce şi să le ofere locuitorilor, de la cel mai mic până la cel mai mare, clipe de neuitat. Aşa s-a întâmplat şi ieri, când părinţii şi bunicii le-au fost alături celor mici la aniversarea a opt ani de când sunt educaţi la cel mai înalt standard.

Aşa cum se întâmplă în fiecare casă creştinească, un sobor de preoţi a ţinut o scurtă slujbă religioasă, binecuvântând copiii şi locul unde aceştia învaţă primele cuvinte. Potrivit celor spuse de directorul grădiniţei, Daniela Dinculescu, cei 220 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, care învaţă aici, împreună cu părinţii, dar şi cu asociaţia non-guvernamentală World Vision, sărbătoresc, an de an, ziua grădiniţei. „Aşteptăm cu nerăbdare să facem zece ani. Sperăm ca anul viitor să sărbătorim ceva mai intim, pentru ca la zece ani să fie ceva deosebit. Pentru astăzi (n.r. ieri), copiii au pregătit un program special, cu dansuri şi poezii inedite", a evidenţiat directoarea.

Şi Mariana Gâju, primarul comunei, vizibil emoţionată, a adresat câteva cuvinte părinţilor prezenţi şi a acordat mai multe diplome de merit celor care, de opt ani încoace, au fost alături de copii şi de părinţii acestora în măsura în care au putut. „Am vrut să le facem copiilor un dar, din toată sărăcia noastră, şi să fim alături de ei. A fost greu la început, când am decis să facem această grădiniţă. Împreună cu fosta directoare Aurelia Filip şi cu alte cadre didactice am luat măturile şi am făcut curat pe acest loc, unde astăzi este grădiniţa, un fost sediu de IAS. Cu oamenii care au avut suflet mare am făcut multe ore de muncă. Au trecut de atunci opt ani şi singurii care au avut de câştigat şi care de fapt trebuiau să şi câştige au fost doar copiii, singura noastră avere", a susţinut primarul Mariana Gâju.

Se mai face o grădiniţă

Primăriţa a fost sinceră şi spus că fără ajutorul celor de la World Vision nici nu avea cum să ridice grădiniţa: „Nu am ştiut atunci să iau toate cele 22 de hectare ale IAS-ului. Mi-a fost frică că nu sunt în stare să administrez totul", mai adăugat Mariana Gâju.

Pentru că cererile pentru a-i aduce pe copii la grădiniţă sunt foarte mari, autorităţile locale s-au gândit să mai ridice încă una. „Vrem ca într-un an să o finalizăm. În urmă cu două zile s-a atribuit contractul pentru realizarea construcţiei, sperăm ca în septembrie 2010 să facem inaugurarea. Aceea va avea o capacitatea de 380 de copii, dintre care 200 vor putea să doarmă acolo", a mai adăugat Mariana Gâju.

De la ceremonie au lipsit inspectorii şcolari, chiar dacă au fost invitaţi. „Putea să fie azi, la Cumpăna, un inspector, pentru că nu există multe grădiniţe în judeţ aşa cum este cea de aici", a spus Mariana Gâju. Totuşi, autorităţile locale le-au oferit diplome de merit inspectorului general, Elena Buhaiev, fostului inspector general, Petrică Miu, dar şi altor trei inspectori de specialitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii