Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea interetnică Manifestări dedicate împlinirii a 133 de ani de la reintegrarea Dobrogei la patria mamă (Galerie foto)

ro

18 Nov, 2011 01:00 1775 Marime text
prefectura.jpgPrefectura Constanţa organizează, în perioada 21 - 25 noiembrie, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 133 de ani de la reintegrarea Dobrogei la patria mamă, dar şi pentru marcarea datei de 23 noiembrie 1878, zi ce reprezintă reinstalarea administraţiei şi a armatei române în Constanţa.

Programul evenimentului începe luni, de la ora 10.00, cu vernisajul expoziţiei „Cazinoul Constanţa", organizată de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea. Preşedintele local al OAR, Alexandru Bălan, a dezvăluit faptul că în cadrul evenimentului se va lansa şi o carte a lui Radu Cornescu. Expoziţia are în prim plan Cazinoul, iar vizitatorii vor putea vedea imagini inedite ale simbolului Constanţei. În aceeaşi zi va avea loc concursul de reportaje „Dobrogea, văzută prin ochii viitorilor jurnalişti", la care vor participa studenţii Universităţii Ovidius Constanţa, Facultatea de Litere, Catedra de Jurnalism. „Aceasta este o iniţiativă deosebită pentru a sublinia ceea ce a spus Remus Opreanu. Dobrogea nu poate fi concepută altfel decât ca un sumum de reprezentanţi ai unor minorităţi", a spus prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius. De-a lungul celor cinci zile, vor organiza evenimente Asociaţia Tinerilor Lipoveni Constanţa, Uniunea Democrată Turcă din România, Comunitatea elenă ELPIS, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România şi Uniunea Armenilor din România. Toate manifestările vor avea loc în sala Remus Opreanu a prefecturii.

„Este prima dată când facem acest program împreună cu minorităţile. Ştiţi foarte bine care este poziţia mea referitoare la importanţa minorităţilor în judeţul nostru. Constanţa este un mozaic în acest sens şi nu ai cum să neglijezi minorităţile. Aşa cum am mai spus, sunt şi prefect machedon, sunt şi lipovean, sunt şi turc, sunt şi ţigan, sunt orice este nevoie, numai îmi doresc foarte mult să convieţuim, pentru că aşa este normal, bine, în judeţul Constanţa. Nu sunt cel care a inventat roata, nu sunt cel care spune că uite, acum am văzut minorităţile. Primul a fost Remus Opreanu", a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii