Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul candidatului Maria Stavrositu la functia de presedinte al Organizatiei Municipale Constanta a PDL

ro

10 May, 2010 03:06 8790 Marime text

maria_sta.jpgProfit de prezenţa aici a colegului meu, Sever Voinescu, pentru a-l cita: "În politică, dacă nu produci schimbarea la timp vei fi tu însuţi schimbat. Nu e cinism, nu e imoralitate. Este, pur şi simplu, politic. "Şi tot Sever spune, cred că zâmbind, că cei mai mulţi dintre propovăduitorii schimbării au crezut căschimbarea nu se referă la ei din simplul motiv că ei o strigă cei dintâi şi cel mai tare.

Si aici, spun eu, nu vorbim de schimbare de dragul schimbării, ci pentru că ea e necesară. Absolut necesară.

România trece printr-un moment foarte greu, criza economică şi financiară. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de oameni cu o cu totul altă calitate profesională. E timpul ca oamenii care au muncit din greu pentru acest partid, oamenii de calitate, să iasă în faţă. Să pună umărul, folosindu-şi cunoştinţele şi experienţa, la depăşirea momentului asta extrem de greu prin care trecem.... Şi de ce spun că acum este timpul? Suntem conştienţi cu toţii că PDL nu va ieşi din această guvernare fără cicatrice. Oamenii slabi, care pot fi influenţaţi şi şantajaţi, n-au ce căuta acum în funcţii. Nu avem nevoie de găşti, găşcuţe...de oameni care se gândesc doar la interesele lor mici, meschine şi imediate. Acum, când oamenii nu ştiu dacă mâine vor avea ce să pună pe masa copiilor, nu ne mai putem gândi numai la noi. Avem nevoie de oamenii valoroşi. Avem nevoie de un proiect în care să fie implicaţi toţi cei care au muncit şi muncesc pentru acest partid. Iar acest proiect se referă la o organizaţie dinamică, vocală, puternică, deschisă în care să ne regăsim cu toţii, care să rezoneze cu toţi membrii.

Şi pentru că tot am muncit cu toţii şi ştim cât am muncit, mai ştim că cine nu munceşte nu greşeşte. Şi aici ajung la contracandidatul meu. El n-a făcut mai nimic pentru PDL. Câţi dintre dumneavoastră îl cunoaşteţi? Pe câţi îi cunoaşte?

Cred că am stat de vorbă faţă în faţă cu jumătate dintre cei care sunteţi astăzi aici. Mi-aţi spus problemele dumneavoastră, sau ale oamenilor cu care colaboraţi. Pe unele am putut să le rezolv. Pe alte nu. La câteva mi s-au pus piedici. Chiar din acest partid. Credeţi că aceste lucruri pot fi rezolvate de cineva care apare doar în campanie, sau ocupă un loc călduţ după campania câştigată de noi? De cei care n-am precupeţit niciun efort? Pe frig, soare, prin noroi, praf...am fost împreună şi am obţinut rezultate. Am uitat de prieteni, de familie, de copii...pentru că am avut treabă. Iar alţii vin cu pantofii curaţi şi costumul la dungă să se aşeze tot pe un scaun bine plasat. Aceasta este părerea unanimă despre contracandidatul meu. A primit foarte multe de la acest partid, dar n-a dat mai nimic înapoi.

Cred că este timpul să facem politică. Eu mă refer la politica adevarată, pentru oameni. Şi cu oameni. Nu la mica înţelegere, la minciuni şi dezinformări. Aia nu este politică. Este prostituţie. Şi e adevărat că ambele s-au făcut pe bani. Şi nu puteţi să spuneţi că am tolerat aceste practici. Am ieşit şi am spus public. De ce nu s-a făcut nimic? Asta nu mai ţine de noi, cei care suntem aici. Dar se poate face de acum încolo. De jos în sus. Municipiul e primul pas.

Aş vrea să fie foarte clar motivul pentru care m-am înscris în această cursă electorală, pentru preşedinţia municipiului Constanţa. Nu este vorba de orgoliu, nu îmi doresc să-mi pun prietenii sau rudele în funcţii călduţe. Îmi doresc un partid serios, un partid care să dea ce are mai bun pentru Constanţa, pentru România. Cu ajutorul vostru voi câştiga preşedinţia organizaţiei municipale pe 5 iunie 2010 dar abia aştept să treacă timpul până în 2012 când vom supune proiectul nostru politic la adevărata probă de foc: Primăria Constanţei. De prea multă vreme ne uităm de pe margine cum caracatiţa PSD acaparează resursele Constanţei, decide cine câştigă contracte şi cine le pierde, cât costă să nu le mai piardă. După cum vedeţi, eu privesc spre viitor. Şi aş vrea ca şi dumneavoastră să faceţi asta.

Astăzi este ziua Europei. O Europă în care suntem şi noi şi la care ar trebui să ne aliniem. Şi din punct de vedere politic. Asta vreau să fac eu din postura de preşedinte al organizaţiei PDL Constanţa. Politică europeană. Curată, cu proiecte şi termene de execuţie şi cu responsabilităţi clare. Iar dumneavoastră veţi şti în orice moment ce am făcut, cum, de ce n-am făcut ceva şi mă puteţi trage la răspundere. Asta sunt eu.

Mă numesc Maria Stavrositu şi cu ajutorul dumneavoastră voi fi preşedintele organizaţiei municipale PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PDL ADEVARAT 10 May, 2010 21:44 am fost prezent la lansarea candidaturii doamnei deputat Maria Stavrositu la conducerea Organizatiei Municipale,discursul a fost foarte concis iar sala plina a aratat aprecierea si simpatia de care se bucura aceasta in randul membrilor PDL.mult succes la alegeri si multe realizari in cadrul organizatiei.Sunteti persoana potrivita ptr aceasta functie si o meritati pe deplin.
  • Gica 10 May, 2010 13:00 Cei drept,doamna Maria este inconjurata de membri cu state vechi in partid.Dar nu spune la ce partid au acestia state vechi.Cat despre domnul Manole cred ca pot spune ca este membru fondator al partidului si este suficient. Are un defect: nu este machidon.
  • cetatean onest 10 May, 2010 11:16 Comentariu sters din cauza nerespectarii relugilor de postare