Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul anunță că guvernatorul va mai sta încă doi ani în fruntea BNR Turcescu (PMP) - „Azi aflăm, surpriză, că PSD îl susține pe Mugur Isărescu!“

ro

25 Jun, 2019 00:00 2301 Marime text

Coaliția PSD-ALDE îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Mugur Isărescu este guvernatorul de bancă centrală cu cea mai mare vechime în funcție la nivel mondial, după Revoluție mandatul său întrerupându-se doar pentru 11 luni, în perioada decembrie 1999 - noiembrie 2000, când a fost premier.

Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la șefia BNR, a declarat ieri și Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit unor surse politice, propunerea în Coaliție a venit din partea șefului Senatului. Mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră în această toamnă.

În viitorul Consiliu de Administrație, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri și ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR. Până acum, Mugur Isărescu nu a fost explicit cu privire la intențiile sale, lăsând să se înțeleagă că vârsta sa ar putea să îi influențeze decizia.

Reînnoirea mandatului lui Isărescu ar urma să aibă loc în sesiunea extraordinară a parlamentului, convocată începând cu 1 iulie. „Pe 1 mai publicam informația că Mugur Isărescu va primi un nou mandat în fruntea BNR. Azi aflăm, surpriză că PSD, ce să vezi, îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR”, notează deputatul PMP Robert Turcescu.

Mesajul publicat de parlamentarul Partidului Mișcarea Populară pe 1 mai a.c. suna astfel:  „Mugur Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR. Cel puțin doi ani! S-au purtat niște discuții interesante în stratosfera Finanțelor mondiale. Și apoi s-a dat un telefon în România!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii