Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumparaturile primariei pe timp de criza Bulbi de flori de 141.000 de lei

ro

16 Oct, 2009 02:16 1272 Marime text

Probabil doar asta ne mai lipsea #Autorităţile locale s-au decis să cumpere, în vremuri de criză, 68.300 de bucăţi de bulbi de flori perene, pentru care sunt dispuse să dea 141.650 de lei

Acţiunea iniţiată de municipalitate face parte din programul anual de reabilitare a spaţiilor verzi şi a intersecţiilor din municipiul Constanţa.

Potrivit invitaţiei de participare la licitaţie nr. 230498, toţi cei interesaţi să obţină de la Primăria Constanţa un contract frumuşel îşi pot depune ofertele până la data de 28 octombrie. După ce va avea loc şedinţa de deschidere a ofertelor şi desemnarea câştigătorului, produsele urmează a fi expediate beneficiarului în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a contractului de furnizare, în două loturi. Potrivit datelor cuprinse în caietul de sarcini, municipalitatea va achiziţiona în primul lot de livrare 45.000 de bucăţi de bulbi de lalele şi 21.000 de bucăţi de stânjenel, urmând ca în cel de-al doilea să fie distribuite flori perene, 2.300 de bucăţi, Yucca de gradină. Pentru fiecare specie în parte, autorităţile locale au trasat specificaţii tehnice foarte stricte. „Materialul pentru plantat, în cazul lalelelor, să fie din soiuri timpurii şi semitimpurii, care înfloresc în cultura clasică între 1- 30 aprilie, asigurând astfel o înflorire eşalonată". Mai mult, diametrul bulbilor trebuie să fie peste trei centimetri, pentru că cei sub doi centimetri nu vor înflori. În plus, lalelele şi irisul trebuie să fie din soiuri de cultură cu flori de diferite culori (albastru, alb, roşu, roz, galben) pentru a asigura o pată de culoare bine definită spaţiilor unde vor fi sădite.

Şi la începutul acestui an, în luna aprilie, municipalitatea a acordat firmei de casă a primăriei, SC Pomacost SA, un contract în valoare de 528.536,16de lei pentru achiziţionarea de 378.116 de bucăţi de răsaduri de flori. De altfel, la momentul în care a apărut pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice licitaţia care făcea referire la acest contract, în paginile cotidianului nostru chiar am preconizat că Pomacost va fi societatea care va fi desemnată câştigătoare. Nu este exclus ca şi în această situaţie, contractul să revină aceleiaşi firme specializate în furnizări de material dendrologic.

Flori, gazon şi întreţinere palmieri, de la Pomacost

La începutul acestui an, tot firma vărului primarului Radu Mazăre a obţinut contractul prin care, pentru suma de 399.966 de lei, s-a obligat ca pentru trei ani să întreţină palmierii din staţiunea Mamaia. Binecunoscuta societate s-a mai „lipit", în urmă cu aproape o lună, de un contract de aproape 270.000 de euro pentru „amenajarea spaţiilor verzi prin montarea rulourilor de gazon" pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, la ieşirea din Constanţa către Ovidiu. În 2007, municipalitatea a demarat un program de plantare a 6.200 de pomi şi 60.000 de flori în incinta parcurilor şi intersecţiilor, plante achiziţionate tot de la Pomacost.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • navodarean sincer 16 Oct, 2009 10:01 Pai la Navodari nu s-au cumparat 10 000 fire de trandafir a 50ron buc? Iar acum alte flori de toamna si etajele 3-4 nu au apa potabila?