Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi cumpăra energie electrică din altă sursă decât Enel Primăria Medgidia a apelat la bursa de mărfuri

ro

25 Jan, 2013 20:00 5278 Marime text

Medgidia_-_primar_Marian_Iordache.jpgPrimăria municipiului Medgidia a apelat la bursa de mărfuri pentru a încheia un contract pentru furnizarea de energie electrică în oraş.

La achiziţia publică, care s-a desfăşurat fără anunţ de participare, au depus oferte patru societăţi. Câştig de cauză a avut oferta SC TINMAR - IND S.A. Societatea s-a angajat ca timp de 16 luni să furnizeze energie electrică în 66 de locuri de consum aparţinând municipiului Medgidia. Valoarea contractului este de 1. 600. 000 lei, iar contractul a fost atribuit la data de 20 decembrie 2012.

De ce a câştigat SC TINMAR-IND SA?

Edilul municipiului, Marian Iordache, a precizat că acesta este al treilea an când Primăria apelează la bursa de mărfuri pentru a cumpăra energie electrică. Deşi Primăria municipiului Medgidia a ieşit la bursă, doi ani la rând contractele au fost câştigate tot de Enel, însă compania italiană a venit la bursă cu preţuri cu 15-20% mai mici decât preţul standard oferit. Anul acesta, oferta SC TINMAR - IND S.A a fost mai bună. Primarul a explicat că cei de la TINMAR-IND vor furniza timp de 16 luni energie electrică pentru iluminatul public, primărie şi instituţiile subordonate autorităţii locale.

Avantaje şi condiţii

Edilul municipiului Medgidia a explicat că avantajul participării la bursă îl constituie obţinerea preţului cel mai mic pentru alimentarea cu energie electrică. Dar pentru a participa la bursă, o primărie trebuie să ştie care este consumul necesar de energie, în caz contrar energia se poate cumpăra doar de la Enel. „Condiţia pentru a ieşi pe bursă şi a căuta cea mai ieftină sursă pentru furnizarea energiei electrice este să estimăm un consum de energie electrică care să nu depăşească ±5% din consumul real. Iar această estimare o putem face fără probleme, întrucât pentru primărie şi iluminat public ştim, din experienţa anilor trecuţi, la ce consum de energie electrică să ne aşteptăm", a afirmat Marian Iordache.

Proiect privind extinderea sistemului de iluminat public

O dorinţă a primarului municipiului Medgidia este să reuşească în acest an să extindă sistemul de iluminat public în trei zone deficitare ale oraşului. Două dintre aceste zone sunt Cartierul Mamut Bei şi strada Poporului din cartierul de locuinţe. Pentru acest obiectiv primarul aşteaptă însă aprobarea bugetului local pe 2013. Primarul a mărturisit că anul trecut a investit de la bugetul local 100.000 de euro pentru modernizarea pe o distanţă de un kilometru a reţelei de iluminat public aferentă străzii Panseluţelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii