Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Dumitrache face podul de la Cernavoda obiectiv turistic

ro

28 May, 2009 03:02 1406 Marime text
cristina_dumitrache_08.jpgSusţinerea cu regularitate a programului de audienţe  permite parlamentarilor să identifice problemele reale cu care se confruntă cetăţenii, precum şi aspecte ce pot fi reglementate sau puse în valoare prin iniţiative legislative. 

Programul de audienţe a fost izvorul de inspiraţie pentru două întrebări formulate de deputatul Colegiului 3, social-democrata Cristina Dumitrache. Prima se adresează premierului Emil Boc şi are ca subiect o situaţie cu care se confruntă locuitorii oraşului Băneasa. Una dintre problemele acestei localităţi constă în lipsa unor puncte de lucru ale Casei Judeţene de Pensii, Casei de Asigurări de Sănătate, precum şi ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pentru a-şi rezolva problemele ce ţin de aceste instituţii, localnicii au două opţiuni: fie vin la Constanţa, fie se deplasează la Medgidia. Deputatul PSD a solicitat premierului să-i răspundă dacă este posibilă înfiinţarea unor puncte de lucru ale instituţiilor respective la Băneasa sau deplasarea lunară a unor reprezentanţi ai deconcentratelor specificate, care să preia solicitările oamenilor şi să încerce să le soluţioneze.

Propunere turistică

Cealaltă întrebare formulată de Cristina Dumitrache are ca „destinatar" ministrul Turismului, Elena Udrea. Considerând că podul „Anghel Saligny" din Cernavodă este „o adevărată bijuterie a ingineriei româneşti"- la momentul inaugurării fiind cel mai lung pod din Europa, şi în încercarea de a îndeplini o dorinţă a cernăvodenilor, deputatul PSD s-a gândit că ar fi oportună introducerea lui într-un circuit turistic. Parlamentarul a cerut ministrului Udrea să confirme sau nu dacă acest obiectiv reprezentativ şi clădirile anexe au fost incluse într-un circuit turistic, precum şi dacă este de părere că ar trebui să se facă demersuri pentru punerea lor în valoare. Pentru a fi mai convingătoare, Cristina Dumitrache o informează pe şefa de la Turism că monumentele la care face referire sunt izolate, neexistând o cale de acces de pe autostradă spre pod sau clădiri, ca urmare a construirii Autostrăzii Soarelui.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii